IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордни инвестиции в логистични и индустриални имоти в Европа

Капиталите се концентрират в северозападните региони, Великобритания е най-предпочитаната дестинация през второто тримесечие

10:56 | 31.08.15 г.
Рекордни инвестиции в логистични и индустриални имоти в Европа

Инвестициите на пазара на логистични и индустриални имоти в Европа са достигнали рекордни обеми през второто тримесечие на 2015 г., сочат данните на консултантската компания CBRE.

Общият обем на инвестициите достига 6,1 млрд. евро за периода април-юни, показват данните на компанията.

Капиталите се концентрират в северозападните региони на Европа. Най-предпочитана дестинация за инвестиции в сегмента е Великобритания – страната е привлякла около 40 на сто от общия обем на инвестициите за периода.

Най-активни в пазарния сегмент са 3PL операторите и търговските вериги, подкрепяни от ръста на потреблението в Европа и износа от еврозоната. В Централна и Източна Европа компаниите от автомобилната индустрия доминират на пазара.

В Холандия се отчита рекордно усвояване на индустриални и логистични площи за полугодието, както и силен ръст на строителството, показват още данните на консултантската компания.

Същевременно въпреки силния ръст на усвоените площи, а и на строителната активност в някои региони, наемните равнища отбелязват скромен ръст за периода, като повишенията са концентрирани основно във Великобритания и Ирландия.

Що се отнася до доходността, тя остава на високи равнища във Франция, Италия и Централна Европа, като тенденцията е да се понижава. Средната доходност за целия регион на Европа, Близкия Изток и Африка се понижава под 7 на сто, а на много от пазарите са достигнати рекордно ниски равнища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още