IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задава се нов глобален лидер на пазара на търговски площи

Най-големият собственик на търговски площи в Европа – френската компания Unibail-Rodamco, иска да купи австралийския инвеститор в молове Westfield Corp

10:57 | 12.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият собственик на търговски площи в Европа – френската компания Unibail-Rodamco, иска да купи австралийския инвеститор в търговски центрове Westfield Corp за 24,7 млрд. долара, включително дълговете, предава Ройтерс.

Ако сделката се реализира, тя ще бъде рекордна за австралийския пазар като цяло.

В последните години се наблюдава ускоряване на консолидацията сред глобалния сектор на търговията на дребно заради предизвикателството, което поставя бурното развитие на онлайн търговията, отбелязва информационната агенция.

Westfield притежава и оперира 35 търговски центъра в САЩ и Великобритания, оценени на 32 млрд. долара.

Unibail-Rodamco допълва, че акционерите в австралийската компания ще получат комбинация от пари и акции при ниво от 7,55 долара за ценна книга, което е с 18% над цената на затваряне от последния ден, в който акциите са търгувани.

Ако се стигне до сделка, новата компания ще бъде световен лидер в областта на бизнеса с търговски площи с брутна пазарна стойност от 72 млрд. долара и стратегически позиции на 27 от най-атрактивните пазари на търговски имоти в света.

Westfield се смята за пионер в реконструкцията на търговски центрове в САЩ, съчетавайки традиционните миксове от търговци в моловете с по-нетипични, например съвременни ресторанти, барове, кина и аутлет центрове.

Сред водещите обекти на компанията са Westfield London, в който в момента тече и ремонт с цел разширяване, както и Century City в Лос Анджелис, където също текат основни ремонти.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още