IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски сенатор изготви проект на санкции срещу "Северен поток" 2

Държавите от НАТО трябва да работят заедно, за да постигнат енергийна сигурност, препоръчва Джон Барасо

19:26 | 19.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: &quot;Газпром&quot;</em></p>

Снимка: "Газпром"

Американският сенатор Джон Барасо, представител на републиканците от Уайоминг, е напът да прокара в законопроект заплахите на президента Доналд Тръмп по отношение на газопровода "Северен поток" 2. В своя уебсайт сенаторът съобщава, че е внесъл текстове за санкции срещу газопровода.

Барасо написа в своя профил във Facebook, че Русия използва износа на природен газ, за да заплашва своите съюзници и партньрои. Предложението за санкции срещу газопровода "ще отнеме това геополитическо оръжие от Русия", категоричен е той.

В своето предложение сенаторът е записал, че държавите от НАТО трябва да работят заедно, за да постигнат енергийна сигурност и настоява за енергийна стратегия от страна на САЩ, която да помогне за изпълнението на тази цел, както и за повишаване на износа на енергийни продукти от САЩ.

Реално санкциите касаят физически и/или юридически лица, които участват в енергиен проект с руско участие, както и продажбата на енергийни технологии на Русия „за изграждането на газопроводи за износ”. 

Барасо, който е председател на комисията по околна среда към Сената, вече коментира, че американският президент е "абсолютно прав" да критикува газопровода, когато присъства на срещата на НАТО в Брюксел преди седмица.

Тогава Доналд Тръмп обяви, че Германия е заложник на Русия заради зависимостта си от доставките на енергийни продукти. Той посочи, че Европа може да разчита на САЩ, за да диверсифицира енергийните доставки.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 3
Стефчо
преди 5 години
Да не би Русия да е окупирала Германия и всеки немски канцлер да трябва да подписва канцлерски акт не със САЩ, а с Русия ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още