IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции запазват стабилни нива в началото на днешната търговия*

Dow нарасна с 40 пункта, докато Nasdaq Composite намалява с 0,5%, а S&P 500 стартира сесията почти без промяна

18:21 | 06.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американските акции запазват стабилни нива в началото на днешната търговия. Причината е, че инвеститорите очакват данните за пазара на труда в САЩ, съобщава CNBC.

Dow Jones нарасна с 40 пункта в четвъртък след вчерашния рекорд, докато Nasdaq Composite намалява с 0,5%. S&P 500 стартира сесията почти без промяна.

Акциите на PayPal скочиха с 1,5%, след като компанията отчете по-добри от очакваните резултати и заяви, че приходите през последното тримесечие са нараснали с 31%.

Книжата на Etsy се понижиха с 11%, след като компанията предупреди, че има забавяне на продажбите, въпреки отслабването на пандемията.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижи с 28 цента или 0,4% до 68,68 долара за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол WTI загубиха 31 цента, или 0,5%, достигайки 65,32 долара за барел.

Надеждите, че Индия излиза от пика на втората вълна на CVID 19  рухнаха в четвъртък, след като страната съобщи за нов антирекорд в броя на жертвите на пандемията за денонощие - почти 4000 смъртни случая от коронавирус и над 412 хил. нови случая през последните 24 часа, показват официалните данни на здравните власти в страната. Данните на министерството на здравеопазването показват, че общия брой на починалите от началото на пандемията е 230,168 души, а регистрираните заразени са надхвърлили 21 милиона.

Токио пък планира да удължи вирусната извънредна ситуация и ще поиска одобрение от премиера Йошихиде Суга в опит да спре нарастването на броя заразени преди столицата да домакинства Олимпийските игри през юли.

Цените на петрола са изложени на риск от корекция, твърди анализаторът на Bloomberg Intelligence Хеник Фунг, който се позовава на заплахата, породена от кризата в Индия, както и по-голямото предлагане от ОПЕК+. Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници увеличават добива с около 2 милиона барела на ден до юли. Петролната асоциация се придържа към стратегията си за разширяване на производството стъпка по стъпка.

*Информацията е актуална към 17:32 часа българско време. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още