Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Citi печели по-малко, но надмина очакванията

Значително по-ниските рискови разходи за лоши заеми спасиха банката от още по-силен спад на печалбата

Citi печели по-малко, но надмина очакванията

Снимка: Bloomberg LP

Американската банка Citi, за разлика от големите си конкуренти, претърпя спад в печалбата си през четвъртото тримесечие.

Чистата печалба е спаднала със седем процента до 4,63 млрд. долара, или 2,08 долара за акция, за периода от октомври до декември, както обяви в петък Citi. За сравнение: анализаторите очакваха печалба в размер на 1,34 долара за акция. Приходите спадат с 10 на сто до 16,5 млрд. долара, малко под очакванията за 16,7 млрд. долара.

Значително по-ниските рискови провизии за лоши заеми спасиха банката от още по-силен спад на печалбата, който бе очакван от анализаторите. Акциите се понижават с малко под 2 на сто, предава Ройтерс.

Подобно на своя конкурент JP Morgan, който отчете рекордната печалба от 12,1 милиарда долара през четвъртото тримесечие, Citigroup прекрати вече предоставената провизия за загуби по заеми с обем 1,5 милиарда долара. Това имаше положителен ефект върху резултата. През първата половина на годината банките бяха заделили милиарди долари за покриване на предстоящи неизпълнения на заеми.

Перспективата за нова програма за помощ за милиарди долари от правителството на САЩ за частни лица и малки компании кара банките да са уверени, че ще преживеят кризата без големи проблеми.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Wall Street не можа да запази ръстовете след понеделнишкото рали