IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двата имиграционни законопроекта на републиканците получиха одобрението на Тръмп

Те се опитват да приемат законодателство за имиграцията на фона на засилващото се недоволство от разделянето на деца от техните родители

07:52 | 20.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Двата имиграционни законопроекта на републиканците получиха одобрението на Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил пред конгресмените от Републиканската партия, че подкрепя всеки от двата законопроекта на републиканците, внесени в Камарата на представителите, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. 

Президентът се е консултирал със съпартийците си от долната камара на Конгреса и е заявил, че нещо трябва да бъде направено по въпроса за имиграцията "веднага". 

Разделянето на семейства "определено не е нещо очарователно и изглежда зле", е казал той. 

Републиканците се опитват да приемат законодателство за имиграцията на фона на засилващото се недоволство от разделянето на деца от техните родители незаконни имигранти на американско-мексиканската граница.

Инициативите се различават - едната е по-умерена, а другата е крайно консервативна, отбелязват анализатори, цитирани от ТАСС. 

Очаква се Камарата на представителите да ги гласува през идните дни, като демократите решително се противопоставят на предложенията на републиканците.

Над 2 300 деца са били разделени от родителите си на границата между 5 май и 9 юни според политиката на "нулева толерантност", обявена от администрацията на Тръмп, припомня Ройтерс, цитирайки данни на американските власти. Според юридически експерти и активисти за събирането им няма ясна система.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още