IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп намекна, че изслушването на Коен е причина за ранния край на срещата с Ким

Никога не се е случвало такова нещо, когато един президент е в чужбина, заяви американският президент

11:31 | 04.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че решението на демократите да разпитват в Конгреса бившия му адвокат Майкъл Коен в същия ден, в който той имаше среща на върха с Ким Чен Ун в Ханой, може да е допринесло за това разговорът със севернокорейския лидер да завърши по-рано от очакваното без споразумение, предадоха световните агенции.

„За демократите да разпитват на открито изслушване един осъден лъжец и измамник по същото време на много важната ядрена среща със Северна Корея, е, може би, ново ниско равнище в американската политика и това може да е допринесло за оттеглянето", написа Тръмп в Twitter, имайки предвид решението си да се оттегли от онова, за което той каза, че е било лоша сделка с Ким, съобщава БТА.

„Никога не се е случвало такова нещо, когато един президент е в чужбина. Срам!", допълни Тръмп.

Миналата седмицата Ким и Тръмп се срещнаха в Ханой за втори път, за да се опитат да договорят сделка, която щеше да накара Северна Корея да предаде част от ядрения си арсенал в замяна на облекчение на санкциите. По същото време във Вашингтон бившият адвокат на Тръмп – Майкъл Коен, даде показания пред комисия в Камарата на представителите, в които обвини Тръмп, че го е накарал да отправи около 500 заплахи от негово име през последните 10 години.

На въпрос за изслушването на Коен по време на пресконференция в четвъртък в Ханой след срещата със севернокорейския лидер Тръмп определи изявленията на Коен като некоректни и разкритикува решението той да бъде изслушан в Конгреса, когато президентът е в чужбина.

„Опитах се да гледам колкото мога“, заяви държавният глава. „Не можах да гледам много, тъй като бях малко зает, но смятам, че провеждането на подобно фалшиво изслушване по средата на тази толкова важна среща на върха е наистина ужасно нещо“, допълни президентът, цитиран от Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още