IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще поиска повторно преброяване в Уисконсин и заведе дело за още два щата*

Байдън печели в щата Мейн, сочат прогнозни резултати

20:56 | 04.11.20 г. 9
<p>
	<em>Снимка: Al Drago/Bloomberg</em></p>

Снимка: Al Drago/Bloomberg

Предизборният щаб на президента Доналд Тръмп ще поиска незабавно повторно преброяване на гласовете в ключовия щат Уисконсин, въпреки че резултатите от президентските избори в щата все още не са окончателни, предава Ройтерс.

„Има данни за нередности в редица окръзи на Уисконсин, които будят сериозни съмнения за валидността на резултатите“, заяви ръководителят на щаба Бил Степиен в комюнике, без да разкрива подробности за данните.

„Президентът има право да поиска повторно преброяване и ще го направим незабавно“, допълни той.

Изборни експерти казват, че фалшификациите са изключителна рядкост при гласуването в САЩ.

По данни на Edison Research разликата между Тръмп и кандидата на демократите Джо Байдън в Уисконсин е под 1 процентен пункт, което позволява на кандидатите да поискат повторно преброяване.

Според института Байдън има лека преднина в щата при 99% преброени бюлетини до момента. Бившият вицепрезидент е получил 49,4%, докато Тръмп има 48,8%.

Междувременно прогнози сочат, че Джо Байдън печели в щата Майн три от четирите електорални гласа, съобщава NBC News.

Мейн е един от двата щата, които не използват системата „победителят взема всичко“ и разпределя гласове в Избирателната колегия. Както в Мейн, така и в Небраска два гласа се предоставят на спечелилия мнозинството от гласовете в щата, а останалите се разпределят въз основа на мнозинството в конгресните окръзи.

Към момента Байдън печели 227 електорални гласа, а президентът Доналд Тръмп има 213, сочат данни на NBC News към ранния следобед американско време.

Предизборният щаб на Тръмп съобщи още, че е завел дело, за да спре преброяването на бюлетините в Мичиган и Пенсилвания, а щабът поиска повишен достъп да наблюдава процеса по преброяване в редица оспорвани щати, предава CNBC.

За Мичиган щабът на Тръмп съобщи, че настоява да получи разрешение „да направи преглед на бюлетините, които са били отворени и преброени, докато нямахме значим достъп“.

Разликата между кандидата на републиканците и опонента му от Демократическата партия Джо Байдън в Мичиган е минимална, както и в още няколко щата „бойни полета“ като Уисконсин, Пенсилвания, Джорджия и Невада.

Служителка в канцеларията на мичиганския съд съобщи, че е запозната с иска на щаба на Тръмп, но допълни, че той все още не е получен.

След съобщението за иска NBC News информира, че Байдън води на Тръмп с 49,5% от подадените гласове в Мичиган спрямо 48,8% за Тръмп, което е разлика под 38 хил. гласа.

До момента са преброени 94% от бюлетините в щата. Държавният секретар на Мичиган Джослин Бенсън съобщи по-рано в сряда, че щатът ще приключи с броенето на бюлетините в четвъртък сутринта. Мичиган е съсредоточен върху „преброяването на всяка една бюлетина“, допълни Бенсън.

*Информацията е актуализирана в 22,30 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
studioaa
преди 3 години
Трябва да си страшно глупав, за да искаш Тръмп да спечели. Няма никаква разлика между него и Байдън - т.е същите абсурдни политики на стимули, печатане и нищоправене...По-добре е когато балонът се спука всички да са срещу демократите и Байдън, републиканците трябва да спрат движението на ляво и да се върнат към корените си. Реално след Бари Голдуотър нито един нормален и консервативен републиканец не е имало е това е над 50 години вече...Стига лъжи за големия му успех - тотален провал е управлението му. Той не направи абсолютно нищо, което да нарани лявото, абсолютно нищо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 2
Императорът
преди 3 години
В Мичиган спореха достъпа за наблюдение на броенето на републиканците... и изведнъж - хоп: 150 000 гласа за байдън и 0 за Тръмп... Уисконсин са гласували повече от имащите право на глас !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
на дискотека в петербург ... в усато ще има партита ... след 3 месеца изритват тромбонът от бялата къща , дотогава туитове за да ни весели за последно ... мъск-а не го мисли един договор има с пентагонът за 316млн да им изстрелва спътниците , един за 149млн за проследяване , и един за 28млн да ползват старлинк , и един наскоро започнаха но не го знам за колко е - да доставя до 80 тона техника за 1 час във всяка точка на света - предполагам иде реч за старшип да им кара разни машинарии , например из северна корея и иран ... :)))кво стана с волгин ... ?! що го шкартираха ... :))) ... ей , намалява политкоректната ви армия , решетников да не ви е отсвирил окончателно ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
БъХъ-рливо ми е за Мъска.Скоро всички кинти ще тръгнат за дискотеката и онше подсмърча за малко мръвка от Пентаграма...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
що не заложиш ... :))) ... оранжадата се разгазирА . квото беше , беше ... утече ... п.с. мъск-а днес тестват с течен азот малките контейнери за гориво на старшип-а , тия дето са за приземяването ... понеже стана дума за vegas , започнали са да тестват тунелите на vegas loop с теслите ... :))) ... знам че го следиш изкъсо мъск-а ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Las Vegas - залози 3:1 в полза за Тръмп :)Всичко за Байдън вече е преброено в общи лини, Тръмплина се брои.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 6
zelka007
преди 3 години
пхах ... оранжадата цвърка все по усилено ... :))) ... усеща се прецакан ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
BobyB
преди 3 години
STOP COUNTING BALLOTS BUT ALSO COUNT THEM AGAIN BUT ALSO COUNTING BALLOTS IS ILLEGAL NOW COUNT THEM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
"Изборни експерти казват, че фалшификациите са изключителна рядкост при гласуването в САЩ."смех ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още