IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп използва Twitter често, но туитовете му не са най-популярните

Най-споделяният пост в микроблогинга е на ученик от Невада, който търси подкрепа, за да получи награда от заведение за хранене

19:05 | 05.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Доналд Тръмп е световният лидер, който най-често използва Twitter за своите послания. Но не неговите туитове са най-споделяни, пише европейското издание Politico. Данни, разпространени от платформата за микроблогинг, показват, че нито един пост на сегашния американски президент не е попаднал в топ 10 на най-споделяните през 2017 година.

За сметка на това неговият предшественик Барак Обама има четири туита, които са в списъка с най-споделяните през тази година. Най-ретуитваният пост на Обама е публикуван на 12 август и съдържа цитат на Нелсън Мандела: "Никой не се е родил мразещ другите хора заради цвета на кожата им, миналото им или техните религии".

Този пост е харесан от 4,5 млн. потребители и споделен 1,7 млн. пъти. Това го прави втория най-популярен туит през 2017 година.

Най-споделяният пост в Twitter през тази година е на Картър Уилкърсън, гимназист от Невада, който помоли за подкрепа и споделяне на туита си, с който иска да получава безплатни пилешки хапки от Wendy`s в продължение на година.

Неговата публикация е ретуитната 18 млн. пъти, или 3,6 млн. пъти повече от нужните, за да си получи наградата.

Третият най-споделян туит за 2017 година отново е на Барак Обама. С него доскорошният американски президент изказа своята подкрепа за сенатора Джон Маккейн, който беше диагностициран с онкологично заболяване.

Politico отбелязва, че Тръмп е световният лидер, който най-много използва платформата на Twitter за своите изявления. Социалната мрежа се използва активно и от индийския премиер Нарендра Моди, венецуелския президент Николас Мадуро и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още