Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стил

LVMH: Търсенето на луксозни стоки не се забавя

Компанията се представя по-добре от индустрията за луксозни стоки благодарение на силните си маркетингови кампании

LVMH: Търсенето на луксозни стоки не се забавя

Снимка: Benjamin Girette/Bloomberg

Цената на акциите на LVMH се повиши, след като най-голямата група за луксозни стоки в света отчете по-високи приходи от продажби и печалба от очакваното благодарение на скока на продажбите на модни линии и чанти с марките Dior, Fendi и Louis Vuitton, предава Ройтерс.

Стойността на книжата нарасна с 0,3% преди началото на борсовия ден.

„Насърчени сме от изключителното позициониране на Louis Vuitton и Dior в регионите и запазването на местното потребителско търсене на луксозни стоки“, написа брокерската компания Cowen & Company.

Индустрията за луксозни стоки се възстановява от кризата с Covid-19, след като пътуванията по света бяха спрени, а магазините бяха временно затворени. LVMH се справя много по-добре от повечето компании от сектора в момента, залагайки на повече маркетингови кампании и такива в социалните мрежи, докато част от по-малките ѝ конкуренти все още не успяват да си стъпят на краката.

Още по темата

Общите приходи от продажби на LVMH, която притежава и марки за козметика и шампанско, са нараснали с 84% на годишна база през второто тримесечие спрямо година по-рано, без валутните колебания, като са достигнали 14,7 млрд. евро.

Оперативната печалба за първите шест месеца на годината са скочили над четири пъти спрямо същия период на миналата година, надминавайки очакванията на анализаторите по данни на Refinitiv.

„Смятаме, че голяма част от това ще се повтори през второто полугодие, стига да няма промяна в инерцията на сектора“, написаха от Jefferies, които запазиха препоръката си за покупка на акциите на LVMH.

Преди две седмици Cie Financiere Richemont и Burberry Group отчетоха удвояване на приходите си от продажби за тримесечието спрямо първото за тази година, припомня Bloomberg. От своя страна, днес LVMH се похвали, че приходите от продажби от модни и кожени продукти, като се изключат сливанията, придобиванията и валутните движения, са нараснали със 122% през второто тримесечие спрямо година по-рано. 

Според Bloomberg компаниите за луксозни стоки не могат да са абсолютно спокойни за следващите месеци предвид данните за инфлацията и конкуренцията на пазара. 

Много от покупките на висок клас стоки през последната година бяха извършени от хора, които не харчеха за други категории продукти. Докато икономиките продължават да се отварят, секторът за отдих и почивка ще бъде все по-голям конкурент за разходите на потребителите. LVMH заяви, че до този момент не наблюдава подобно забавяне. По думите ѝ търсенето на луксозни стоки остава силно в Съединените щати, а китайските потребители не са загубили апетита си за висок клас стоки предвид отварянето на региона. 

И все пак компаниите от сектора ще трябва да следят внимателно всякакви промени на пазара. Макар че по-заможните ще могат да си позволят едновременно да пътуват и да пазаруват, случаят едва ли ще е същият с останалите, особено с онези потребители, които са по-нови за сектора за луксозни стоки. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стил
Новият отчет на Abercrombie разочарова анализаторите