Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Завършилите ВУЗФ студенти получават едни от най-високите заплати в страната

Средно 1925 лв. на месец е облагаемият доход на дипломантите от бизнес университета, показва проучване

Завършилите ВУЗФ студенти получават едни от най-високите заплати в страната

Снимка: ВУЗФ

Студентите, които са завършили Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), получават едни от най-високите заплати в страната. Това показва класация, която е част Националната рейтингова система на висшите училища в България.

Всяка година рейтинговата система сравнява стотици специалности от 52 направления и общо 51 университета по различни индикатори, за да илюстрира както цялостното състояние на образовтелната система в България, така и за да служи като ценен ориентир за учащите. Специално по критерий „облагаем доход на завършилите“ данните поставят ВУЗФ на едно от водещите места.

Класацията показва, че студентите с бакалавърски и магистърски дипломи от университета получават  месечно облагаем доход от средно 1925 лв. на месец. Това прави ВУЗФ третото висше училище с най-добре платени дипломи в направление „Икономика“ и едно от общо 10-те на национално равнище. Резултатите не са изненадващи и предвид статистиките на ВУЗФ, които сочат, че над 90% от дипломантите на университета успяват да се реализират професионално по специалността си, а около 30% от тях заемат високи мениджърски или други ръководни позиции.

Класацията на рейтинговата система показва още, че най-висок среден облагаем доход получават дипломантите, завършили специалности в сферата на информатиката и компютърните технологии, както и от направленията „Администрация и управление“, „Математика“, „Машинно инжинерство“ и „Икономика“. Повече информация може да откриете на сайта на Рейтинговата система за висшите училища.

Междувременно в момента ВУЗФ е в активна кампания за прием на кандидат-студенти и магистри. Приемът е организиран по специалности и форми на обучение и се извършва на конкурсен принцип. Кандидатите трябва да попълнят онлайн специализиран тест на ВУЗФ и да изпратят есе по предварително уточнена тема. При балообразуването се взимат предвид и оценките от държавните зрелостни изпити или от дипломата за бакалвър при канидат-магистрите. В магистърските програми се приемат студенти с успех от дипломата за завършено висше образование „Добър“ или по-висок.

Подробности може да откриете тук! 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
1
 
1
преди 3 седмици
Поредното доказателство, че доброто образование води до добри резултати. Поздравления за качественото обучение, което предоставя училището.

Още от Стратегии
Младите не четат? Не е вярно...