IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деца ще експериментират с полезни храни в лабораториите на Kids’ Lab

В Лабораторния комплекс на София Тех Парк ще се проведе първият семинар на тема здравословно хранене

22:22 | 23.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Защо плодовете и зеленчуците са цветни и полезни за здравето? На този изключително важен въпрос могат да отговорят малките изследователи от София, които ще се обучават по световната образователна програма с експерименти Kids’ Lab.

На 26 януари в Лабораторния комплекс на София Тех Парк ще се проведе първият семинар за деца на тема здравословно хранене. Партньори на инициативата за ученическите лаборатории по концепция на BASF са Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и София Тех Парк.

Децата ще станат свидетели на три вълнуващи експеримента, от които ще научат кои са полезните съставки на храните, като ги анализират, обясниха от програмата, чиято цел е да разкрие пред учениците вълнуващия свят на химията чрез лесни и безопасни практически експерименти. 

„Предлагаме условия за самостоятелно провеждане на експериментите, които ще запознаят децата с полезни факти за храненето и ще ги насърчат да въведат положителни промени в хранителните си навици“, каза Юлиана Николова, координатор на Kids’ Lab на BASF за България.

Тя посочи, че Kids’ Lab е интерактивна, забавна и безплатна програма по химия за деца от 8 до 12 години, чиято цел е да разкрие пред тях вълнуващия свят на химията чрез лесни и безопасни практически експерименти. 

Инициативата е въведена в повече от 30 държави по света, включително Великобритания, САЩ, Австралия, Сингапур, Индия и Япония.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още