IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола продължават да падат

Американският сорт West Texas Intermediate (WTI) понижи цената си с 60 цента или с 0,9 на сто до 63,31 долара за барел

09:47 | 01.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се понижиха днес в азиатската електронна търговия след отчетеното увеличение на 
американските запаси. Глобалните пазари обаче продължават да са под напрежение заради изострянето на 
политическата криза във Венецуела, затягането на американските санкции срещу Иран и действащите 
ограничения за добива на ОПЕК, предаде Ройтерс.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, поевтиня тази сутрин с 47 цента или с 0,7 на сто до 71,59 долара за барел. 

Американският сорт West Texas Intermediate (WTI) понижи цената си с 60 цента или с 0,9 на сто до 63,31 долара за барел.

Търговията бе ограничена, тъй като 1 май е празничен ден в редица страни.

Американските запаси на суров петрол са нараснали с 6,8 милиона барела до 466,4 милиона барела през седмицата, приключила на 26 април, отчете снощи Американският петролен институт, отбелязва още Ройтерс.

Пазарният фокус обаче се измества към кризата в големия производител на петрол Венецуела, където има конфликт между президента Николас Мадуро и лидера на опозицията Хуан Гуайдо, коментира CNBC. Много наблюдатели се опасяват, че това може да доведе до ескалиращо насилие и по-нататъшни смущения в снабдяването със суров петрол.

Хуан Гуайдо призова демонстрациите срещу президента Николас Мадуро да продължат и днес, след ден, в който войници преминаха на негова страна, а между силите на реда и симпатизантите му имаше сблъсъци."Призовавам въоръжените сили да продължат да изпълняват "операция "Свобода", каза опозиционният лидер, цитиран от Франс прес.

Припомняме, че от началото на седмицата цените на петрола отново тръгнаха надолу, потиснати от очакванията, че нарастващото производство в САЩ и ОПЕК ще компенсира по-голямата част от недостига след американските санкции срещу Иран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 1
ПИЧ
преди 4 години
-Венецуела - борба срещу Мадуро - не му се види края-Иран - не знам какво е-Либия - няма ясно изразен водачВсе пак се надявам, че достатъчни количества и от 3-те страни излизат на международните пазари, въпреки санкциите на Сащ и запрещаване на разплащането чрез щатския долар. Ще се разплащат с Евро и Китайския юан
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още