Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Поредната американска петролна компания изпадна в несъстоятелност

Extraction Oil & Gas е подала заявление за защита от фалит в Делауеър, след като е пропуснала вноска по дълг, който възлиза на 1,5 млрд. долара

Поредната американска петролна компания изпадна в несъстоятелност

Снимка: Bloomberg L.P.

Базираната в Денвър, Колорадо, петролна компания Extraction Oil & Gas Inc. подаде заявление за защита от фалит. Така тя стана поредният представител на американската шистова индустрия, който попълни документа за банкрут по Глава 11 заради натрупания дълг и намаляващата ликвидност в условията на ниските цени на петролните пазари, съобщава Bloomberg.

Extraction Oil & Gas е независима компания за проучване и разработване на енергийни източници, фокусирана върху производството на петрол и природен газ в полето „Уотенбърг“ в колорадския басейн „Денвър-Джулесбърг“.

Компанията е подала заявление по Глава 11 в Делауеър, след като пропусна плащане на лихва на 15 май по своите облигации с падеж през 2024 г., настоявайки за 30-дневен гратисен период, докато проучи стратегическите варианти за справяне със своя дълг от около 1,5 млрд. долара. 

Още по темата

Extraction Oil & Gas си спечели възможност за използване на механизма за финансиране на кредитополучатели, изпаднали в затруднено положение (механизъм DIP) в размер на 125 млн. долара, който предвижда 50 млн. долара нови пари, до 15 млн. долара от които ще станат незабавно достъпни по нареждане на съда по несъстоятелността, и до 75 млн. долара под формата на револвиращи кредити съгласно съществуващото споразумение на компанията. След одобрение от съда, финансирането по DIP, комбинирано с парите на дружеството от операции, се очаква да осигури достатъчна ликвидност по време на делата по Глава 11, за да подпомогне бизнес операциите на компанията и да сведе до минимум смущения.

„След месеци на управление на (корпоративната социална) отговорност и внимателен анализ на стратегическите ни варианти, решихме, че доброволно ще подадем заявление по Глава 11 с ключовата подкрепа на кредиторите“, заяви изпълнителният директор на Extraction Oil & Gas Мат Оуенс. „Стъпките за преструктуриране, които обявихме днес, са необходими за укрепване на баланса, подобряване на общата ни структура на разходите и осигуряване на бъдещ успех”, подчерта още той.

Подаването на заявление за несъстоятелност се дължи до голяма степен на ценовия срив на петролните пазари, когато пандемията от коронавирус изтри съществена част от глобалното търсене, а Саудитска Арабия и Русия започнаха битка за пазарен дял. Дружеството оттегли насоките си за 2020 г. през май и предупреди, че може да се наложи да подаде заявление за защита от фалит.

Кантората LLP Kirkland & Ellis служи като юрисконсулт на Extraction, докато Moelis & Company LLC и Petrie Partners LLC действат като финансови съветници. Alvarez & Marsal участва като съветник в процеса по преструктуриране на компанията, съобщава Globe Newswire.

Повече от 200 производители в Северна Америка до момента са подали заявления по Глава 11 от началото на 2015 г., според доклад от май на адвокатската кантора Haynes & Boone.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 10 месеца
"Extraction Oil & Gas е независима компания"
Осъзнайте се бе.

Още от Суровини
Германия търси суровини - на 4500 метра под морската дълбочина