IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запасите от суров петрол в САЩ се повишиха, но с по-малко от очакваното

Рафинериите работят на 85,4% от капацитета си, най-високото ниво от март миналата година

19:26 | 28.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Запасите от суров петрол в САЩ се повишиха миналата седмица, но с по-малко от очакваното, тъй като рафинериите засилиха работата си, докато запасите от дестилати спаднаха заради по-силно търсене, съобщи Администрацията за енергийна информация (EIA), цитирана от Ройтерс.

Запасите от суров петрол са се увеличили с 90 хил. барела през седмицата, приключила на 23 април, до 493,1 милиона барела в сравнение с очакванията на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, за ръст от 659 хил. барела.

Нетният внос на суров петрол се е увеличил с 1,2 милиона барела на ден до 4,08 милиона барела на ден, най-високият резултат от декември, докато производството на суров петрол е спаднало със 100 хил. барела на ден до 10,9 милиона барела на ден, съобщава EIA. 

Рафинериите работят на 85,4% от капацитета, най-високото ниво от март миналата година на фона на увеличеното търсене на гориво в САЩ. Работата на рафинериите в Мексиканския залив достигна най-високото си ниво също от тогава, на фона на засиленото търсене на гориво.

Запасите от дестилати, които включват дизел и мазут, са се понижили с 3,3 милиона барела през седмицата до 139,1 милиона барела в сравнение с очакванията за спад от 648 000 барела, показват данните.

Запасите от бензин нараснаха с 92 хил. барела през седмицата спрямо очакванията на анализаторите в анкета на Ройтерс за покачване с 508 хил. барела.

След данните цената на американския лек суров петрол се повиши с 2,21% до 64,33 долара за барел към 18:49 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още