IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приближен до Путин бизнесмен е собственикът на двореца от видеото на Навални

Аркадий Ротенберг твърди, че е купил имота преди две години

18:10 | 30.01.21 г. 10
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Руският бизнесмен Аркадий Ротенберг заяви в събота, че притежава огромния дворец в Южна Русия, който критикът на Кремъл Алексей Навални свързва с президента Владимир Путин, предава Ройтерс.

Навални и антикорупционната му фондация публикуваха видео, в което твърдят, че пищното имение принадлежи на руския лидер. Видеото беше гледано над 103 млн. пъти.

Ротенберг, който е бивш спаринг партньор на Путин в джудото и продаде дела си в компанията за строителство на газопроводи Стройгазмонтаж през 2019 г. за сумата от около 75 млрд. рубли (990 млн. долара) по информация на бизнес изданието РБК, заяви, че е купил двореца преди две години.

„Сега вече няма да е тайна, аз към бенефициентът“, каза Ротенберг във видео, публикувано от канала Маш в Телеграм. „Това беше доста сложно начинание, имаше много кредитори и аз успях да стана бенефициентът“, допълни той.

Ротенберг не разкри повече финансови подробности за покупката или как е била финансирана. Путин вече отрече да е собственик на двореца. Ротенберг заяви, че имотът ще бъде завършен „след няколко години“ и се очаква да се превърне в апартаментен хотел.

Навални беше изпратен в затвора за 30 дни на 18 януари заради нарушения, свързани с условна присъда, и може да остане зад решетките години наред. Той беше арестуван, след като се върна в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравяне с невропаралитичен агент миналия август.

След ареста на Навални хиляди хора се включиха в неразрешени протести в Русия миналата събота, за да поискат освобождаването му от затвора.

Поддръжници на Навални планират да организират още протести в Русия тази неделя. Властите твърдят, че те са незаконни и заявиха, че ще ги разпръснат.

Ротенберг беше сред руските държавници и бизнесмени, които бяха включени в черен списък на САЩ и други западни страни след анексирането на Крим от Русия през март 2014 г.

В събота руската полиция задържа главния редактор на независимата медия Медиазона Сергей Смирнов в Москва по подозрение, че е участвал в протеста в руската столица миналия уикенд, съобщи Медиазона в събота.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

10
rate up comment 5 rate down comment 1
camaz
преди 3 години
Плановете на двореца са достъпни за всички в описанието към филма. Най-ме кефи че т. нар. апартаменти или стаи нямат собствени тоалетни и бани. Идваш в 7 звезден комплекс и дрискаш в общ *** на етажа! Руски лукс! Ха-ха-хааа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Когато си поиска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
***** ***.За какво му е на Путин да се харчи?!Той живее в голям дворец.Кремъл му викат.Съвършенно безплатно със всички екстри,начиная от охраната и дворец напъпа на Москва.Че и с право на въртолет да ходи извън града от двореца си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
Тия ги разправяйте на пияните мужици от Сибир.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 4
georgi_shum
преди 3 години
За бункерното старче 10 млрд рубли са жълти стотинки :) Тоя въпрос дето питаш за него, е за поне 10 трлн :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
според мен , зануленията засега играе честно в "защити награбеното" , използва жокер "помощ от приятел" ... :))) ... да видим как ще изиграе въпрос за 10млрд рубли като започнат да му замерят ауруса с павета от червения площад ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 7
ing5rov
преди 3 години
https://***.youtube.com/watch?v=UkdZvnyI9SI Жириновский об агенте запада Навальном!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
khao
преди 3 години
еее, *** е великан до тоя.. с цели три пръста по висок... дебааа и дискриминацията към високи мъже дето налага тоя гном.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 3 години
Ха-ха-ха.......изсмя се Стоянчо на развален руски. Ами това : "Тогда дело ещ хуже... Получается что строительством дворца для Роттенберга занималось Управление Делами Президента и 4 российских премьера - Фрадков, Зубков, Путин и Медведев подписали распоряжения по которым суммарно на строительство объекта на мысе Идокопас под названием "Дом отдыха "Туапсе"" были переведены 1 миллиард 346 миллионов рублей между 2007 и 2017 годами. Субсидии на это строительство шли по статье "Здравоохранение" между прочим. Все выше обозначенное документально подтверждено контрактами и распоряжениями за подписью высокопоставленных лиц.Как же эти, "властители судеб", оказывается смешны на самом деле. Вчера выпустили явно постановочный репортаж от косоглазого Рогаткина на России 1 про этот дворец, сегодня Роттенберг "падает на хинжал" за хозяина. Блеяние от Пескова, да и Путина - про "близких родственников" которым этот объект не принадлежит. Интересно понятие "близкий родственник" включает в себя бизнес семью президента и людей вроде Роттенберга?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 8
дядя Вова
преди 3 години
https://youtu.be/xAVruJbXrJkПито, платено. В милиони долари, упс - биткойни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още