IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Investor.bg учредява стипендия за магистърска програма „Финанси“ във ВУЗФ

Много неща се промениха за 20 години, но едно нещо остава непроменено – винаги невероятният екип, заяви зам. гл. редактор Десислава Попова

15:08 | 01.03.21 г.
Investor.bg учредява стипендия за магистърска програма „Финанси“ във ВУЗФ

Навръх своя 20-годишен юбилей Investor.bg протяга ръка към младите, които искат да се развиват в сферата на финансовата и икономическата журналистика, и ще дава възможност след конкурс на един млад талант да се специализира безплатно в магистърска програма на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и в същото време – да прилага практически знанията си в редакцията на сайта, както и в единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria, работейки с терминалите на Bloomberg.

Toва обявиха Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, и Десислава Попова, заместник главен редактор на Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„По случай своя юбилей учредяваме годишна стипендия за магистърска програма „Финанси“ в партньорство с един от най-добрите бизнес университети в страната – ВУЗФ, и продължаваме съвместно с тях да организираме „Академия за финансови анализатори“, обясни Попов.

Също така екипът на Investor.bg през следващите месеци ще изнесе отворени онлайн лекции за основите на икономическата и базираната на данните журналистика пред студенти на бизнес университета.

Преди 20 години Investor.bg стартира като първата безплатна икономическа медия, която беше новост, тъй като до онзи момент финансовата информация бе достъпна само чрез платен абонамент, припомни главният редактор.

„Ключово е да се пресеят важните новини и да се предадат на разбираем език“, заяви от своя страна Попова. Тя обясни как екипът подбира правилната информация и как се разпознават фалшивите новини - важно е да се отчете кой е източникът на информацията и каква е експертизата на човека, който говори по определените теми например.

„Има няколко постулата, по които се водим - да бъдем първи и да бъдем фактологично верни, да бъдем бързи в допълнителното отразяване, защото всяко събитие се формира и от последващото такова, завършеност в анализа и решението за бъдещето“, заяви Попов.

„Към момента държим около 20% пазарен дял. Като по отношение на това какви хора ни четат, над 30% от потребителите ни са представители на висшия мениджмънт и 5% от тях имат собствен бизнес. Така че става дума за хора, които вземат решения“.

Бойчо Попов обърна внимание и на значението на Investor Finance Forum за растежа на сайта.

„Това е най-големият подобен форум в България и от него понякога се раждат идеи за новини и анализи, които после стават много интересни“.

Целия разговор вижте във видеото в Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още