Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Huawei сключи сделка в Германия въпреки политическата съпротива

Telefonica обяви, че ще ползва от телекомуникационното оборудване на китайската компания

Huawei сключи сделка в Германия въпреки политическата съпротива

Снимка: Архив Ройтерс

Huawei Technologies си осигури възможност да изгради част от германската 5G инфраструктура, засилвайки позицията си в най-голямата европейска икономика въпреки призивите на някои депутати за забраняване на достъпа на китайската компания, пише Wall Street Journal.

Telefonica, един от трите големи телекомуникационни оператора в Германия, зави, че планира да използва оборудване на Huawei и на финландската Nokia, за да изгради новото поколение мрежа в страната – въпросът е това оборудването на Huawei да отговаря на правителствените стандарти за сигурност.

Още по темата

Telefonica твърди, че Nokia и Huawei ще са „еднакво отговорни“ за предоставянето на оборудване за 5G технологии, а група от още избрани доставчици за по-чувствителната основна част на мрежата ще бъдат обявени в някакъв момент следващата година.

Решението на Telefonica бележи първият публичен ангажимент за използването на оборудване на Huawei за 5G от един от трите основни телекома в Германия, които включват местния лидер Deutsche Telekom и Vodafone Group.

Всичко това се случва в момент на политически дебати в Германия за това дали Huawei да бъде допусната да доставя оборудване за мобилни мрежи или да получи забрана. Всичко това е свързано с опасенията, че телекомуникационното оборудване на китайския гигант може да бъде ползвано за шпионаж от страна на Китай.

Наскоро германското правителство се обяви против пълната забрана за Huawei, но депутати от управляващата коалиция заплашиха да се борят за изменение на закона за сигурност на далекосъобщенията, което на практика да доведе до изключването на китайската фирма.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Коронавирусът заплашва да отнеме 5G лидерството на Южна Корея