IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei все още не преговаря с американска компания за 5G лиценз

Въпреки по-ранните слухове, китайският гигант не говори с потенциални купувачи за ексклузивна сделка

15:02 | 06.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът основател на Huawei Technologies Рън Джънфей заяви, че засега не се водят никакви директни преговори между фирмата му и някоя американска компания, след като той предложи да лицензира пълното портфолио на китайския гигант, свързано с петото поколение мобилни мрежи, пише Bloomberg.

Коментарите му противоречат на по-ранните слухове, че китайският телекомуникационен гигант води преговори с потенциални купувачи.

„Няма американски компании, с които да водим преговори“, заяви Рън по време на дискусия с Шънджън, модерирана от Bloomberg Television. “Тъй като това е много голямо и трудно за взимане решение, големите компании трябва да го обмислят сериозно“, заяви той.

По думите му, ако се появи купувач, ще бъдат извикани инвестиционни банки, които да съдействат за сключването на сделката.

През септември Рън заяви, че Huawei е готова да лицензира 5G технологията си, включително дизайна на чипове, хардуер и код, но само на една компания чрез ексклузивен лиценз. Това трябва да е американска компания, защото в Европа вече има двама играчи на този пазар – Nokia и Ericsson, и няма нужда от помощ, за да се конкурира.

Huawei беше обвинена от администрацията на Доналд Тръмп, че шпионира в полза на Пекин, за да изпълни амбициите на Китай да се превърне в технологична суперсила. Компанията многократно отрече тези обвинения.

Вторият по големина производител на смартфони в света очаква, че за тази година продажбите му на смартфони ще скочат с около 21% до 250 млн. бройки.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още