IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Vivacom Атанас Добрев напуска компанията

Това е поредната рокада във висшия мениджмънт на телекома след придобиването му от United Group

18:07 | 30.08.21 г.
<p>
	Атанас Добрев. <em>Снимка: Vivacom</em></p>

Атанас Добрев. Снимка: Vivacom

Главният изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев е пожелал да се оттегли от поста си, потвърдиха за Investor.bg от телекомуникационния оператор, но не разкриват причината за напускането му.

В позицията се посочва, че той ще остане на работа в компанията до края на ноември 2021 г., така че да осигури плавен преход. Засега не е ясно кой ще се заеме с лидерската задача. 

"Той [Атанас Добрев - бел. ред.] ще остане в компанията до края на ноември, за да осигури плавен преход, като в последващ момент ще ви информираме за неговия наследник", посочват от телекома.

Добрев се присъедини към екипа на Vivacom през септември 2008 г. Според сайта на компанията преди това той е работил в конкурента Globul. След като няколко години беше главен финансов директор на Vivacom, Добрев зае лидерския пост в компанията на 21 юни 2013 г., поемайки мястото на дотогавашния главен изпълнителен директор Бернар Москени, чието управление продължи пет години и половина.        

Управлението на Атанас Добрев обхвана важни години в развитието на телекома, включително въвеждането на новите поколения мрежови технологии и разширяването на бизнеса на компанията в нови посоки, включително услуги за умни градове, финтех услуги и други.

През ноември 2019 г. United Group обяви, че придобива Vivacom. По данни на Financial Times сделката е на стойност 1,2 млрд. евро. На 6 април миналата година Европейската комисия даде зелена светлина за придобиването.

"United group изразява своята благодарност към него (Добрев) за превръщането на Vivacom в най-големия телеком по общи приходи в България под неговото ръководство, както и за направляването на компанията в процеса на интеграцията ѝ в групата през последната година", посочват от Vivacom. 

Телекомът допълва, че управлението на Атанас Добрев е свързано с важни промени в компанията - "обновяването на бранда, въвеждането на неограничени мобилни планове Unlimited, пускането на EON TV и пакетни услуги, стартирането на 5G мобилни услуги и на 10-гигабитов оптичен интернет". 

Скоро след сключването на сделката United Group се зае с промени в компанията. Тя се раздели с главния технически директор Радослав Златков, който заемаше поста от ноември 2015 г. От профила му в LinkedIn не става ясно с какво точно се занимава Златков в момента.
 
От март 2021 г. главен технически директор на Vivacom е Андраш Пали, който стана и член на Управителния съвет на компанията. Днес той ръководи дирекции „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“, „Експлоатация и поддръжка на мрежата“, както и „IT инфраструктура и поддръжка“ и CTO структурите, сочи сайтът на телекома.

Междувременно United Group поде стратегия за разширяване на бизнеса чрез придобивания. Така през април Vivacom разкри, че става собственик на 100% от капитала на фиксираните оператори Net1, ComNet Sofia и N3. 

На този етап фокусът на Vivacom е върху разширяването на 5G мрежата на компанията. Тя планира да инвестира 125 млн. лева в мрежите си през 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още