IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone очаква ръст на маржовете след раздялата с част от активите си

Стратегията на главния изпълнителен директор за трансформация на компанията дава резултати

13:29 | 18.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Vodafone Group очаква да успее да увеличи маржовете си в средносрочен план, след като стратегията на главния изпълнителен директор Ник Рийд за трансформиране на една от най-големите телекомуникационни компании в света започва да дава резултати, пише Bloomberg.

Vodafone очаква коригираната ѝ печалба преди лихви, данъци и амортизация за 2022 г. да е между 15 млрд. и 15,4 млрд. евро, а коригираният свободен паричен поток да е поне 5,2 млрд. евро.

През четвъртото тримесечие на компанията органичните приходи от услуги нараснаха с 0,8% спрямо средна прогноза на анализаторите за 0,4% по данни на Bloomberg.

Рийд иска да направи повече с по-малко. Ето защо продаде част от звената на телекомуникационната група в Нова Зеландия, като същевременно сви разходите и консолидира операциите в Европа и Африка. В центъра на неговата стратегия стои инфраструктурното звено на Vodafone – Vantage Towers, което в понеделник отчете финансови резултати, съвпадащи с прогнозите.

Сега телекомуникационната група ще се фокусира върху фиксираната и мобилната свързаност в Европа, както и върху мобилните данни и разплащанията в Африка, обяви компанията в изявление от днес.

Същевременно в медиите продължават да се появяват спекулации за потенциални сделки за консолидация, докато конкурентите в Европа се сливат. Liberty Global ще обедини британските си операции в О2 на Telefonica, а испанската Masmovil Ibercom придобива Euskaltel.

Цената на акциите на Vodafone се повиши с 12,5% в рамките на 12-те месеца до вторник, спрямо 13,1% ръст на Stoxx Europe 600 Telecommunications Index.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още