Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Amazon отвори първи британски корпоративен офис извън Лондон

Компанията ще засели шестте етажа и 8 000 кв. метра, които е наела във вековната сграда Hanover Building, със 600 нови работни места

Amazon отвори първи британски корпоративен офис извън Лондон

Снимка: Getty Images News

Американският технологичен концерн Amazon.com Inc. отвори първия си корпоративен офис във Великобритания, който не е базиран в столицата на страната, а вместо това избра северния град Манчестър за новото място, предава  Bloomberg.

Компанията заяви в четвъртък, че ще засели шестте етажа и 8000 кв. метра, които е наела във вековната сграда Hanover Building, с 600 нови работни места „с течение на времето“, включително разработчици на софтуер и специалисти по брандиране.

Още по темата


„Вече наемаме активно“, заяви в изявление мениджърът на Amazon за Великобритания Дъг Гур. Към 15 януари компанията има 19 отворени позиции в Манчестър, класифицирани като корпоративни, включително за мениджър продажби и данъчен анализатор.

Говорител на Amazon заяви, че въпреки че търговецът на дребно има други офиси във Великобритания - като например в Единбург, Кеймбридж и части от северозапада на Англия - те са предимно центрове за научноизследователска и развойна дейност или дистрибуционни центрове.

Избирайки Манчестър като извънстоличен център за корпоративни дейности, гигантът в търговията на дребно онлайн следва предпочитанията на BBC, която през последното десетилетие създаде или премести хиляди работни места в специално изграден център в областта Салфорд до Манчестър. Microsoft Corp. и Alphabet Inc. имат също присъствие в Манчестър.

Въпреки всичко инвеститорите продължават да предпочитат да влагат средства в Лондон, отколкото в Манчестър, Кембридж, Бростол и Единбърг, които са дом на топ университети и на влиятелни технологични компании. Тези градове обаче са привлекли едва една пета от възлизащите на 3,17 млрд. паунда инвестиции от рискови капиталисти за първата половина на 2019 г.

Новият офис е сгушен в квартал, населен с модерни барове, театри и културна история. Градската катедрала от 15-ти век е на пешеходно разстояние, както и Manchester Arena, където се провеждат редица събития. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Съдебно решение нанесе сериозен удар на Amazon