IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon премахва обяви на продукти, твърдящи, че помагат срещу коронавируса

Това се случи, след като компанията се срещна с представители на Световната здравна организация

21:37 | 21.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Amazon премахва от онлайн магазина си онези обяви за продукти, които твърдят, че помагат за спиране разпространението на коронавируса, пише CNBC.

Тази седмица американската компания е уведомила търговците, че сваля обявите, които твърдят, че предлагат лечение и възможност за справяне с коронавируса, сочи имейл, разгледан от медията.

Това се случва в момент, в който ситуацията с коронавируса продължава да се влошава. Коронавирусът се разпространи в над 20 държави, заразявайки над 75 700 души и взимайки поне 2130 жертви.

Amazon е един от технологичните гиганти, които се срещнаха с представители на Световната здравна организация в офисите на Facebook в Менло Парк, за да обсъдят как да се спре разпространението на дезинформация за коронавируса на техните платформи.

Измамници се опитват да изкарват пари от страховете, свързани с коронавируса. В Amazon например се предлагат книги, които поддържат страховете за вируса, докато продуктите с витамин C са търсени заради фалшива информация, че той може да излекува коронавируса.

Сега Amazon премахва споменаванията на коронавируса в продуктите, предлагани в онлайн магазина. В един от случаите компанията е казала на търговец, че ще премахне обява за хирургическа маска, защото в текста има „недоказани медицински маркетингови твърдения“. Към четвъртък следобед продуктът вече не е бил достъпен за покупка в Amazon. Компанията е казала на търговеца, че ще обмисли връщането на премахнатата обява, ако той премахне проблемните „медицински твърдения“.

Представители на Amazon не са отговорили на запитването за коментар по темата.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още