Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

И Revolut пуска Apple Pay в България

През май друг бpитaнcĸи финтex - Моnеѕе, пусна услугата за първи път в страната ни

И Revolut пуска Apple Pay в България

Снимка: Ройтерс

От днес в България има още по-лесен начин за ползване на услугата за разплащания на Apple - Apple Pay, след като тя ще се предлага и от британския финтек Revolut. Клиентите на Revolut от 28 пазара вече могат да правят бързи и удобни покупки в магазини, приложения и уебсайтове, използвайки Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac.

Услугата вече дойде в България, след като преди месец друг брутански финтех - Моnеѕе, обяви, че ще започне да я предлага oфициaлнo в нoви 13 държави, cpeд които е и нaшaтa.

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от плащанията с традиционните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат извършвани безконтактно чрез iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което елиминира необходимостта от търсене на портфейл.
Още по темата

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато се използва дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това уникален номер на акаунта се създава, криптира и съхранява в Secure Element чипа на даденото устройство. Така всяка трансакция се осъществява с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

Използвайки своите iPhone и Apple Watch, клиентите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг машини и редица други места. Когато пазаруват с Apple Pay в приложения или в мрежата чрез Safari, не е необходимо ръчно да попълват дълги формуляри за сметки или да многократно въвеждат информация за доставка и фактуриране. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява само с един поглед или докосване съответно с Face ID или Touch ID, или, разбира се, парола на даденото устройство.

Apple Pay първоначално стартира в Съединените щати през октомври 2014 г. и оттогава се разшири до десетки страни и територии. Услугата може да се използва навсякъде, където безконтактните плащания се приемат със съвместим iPhone или Apple Watch, както и от избрани приложения и уебсайтове.

 

По статията работи: Бойчо Попов
Още по темата: Web Apple Pay Revolut

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 3 дни
Ето и малко повече информация за Monese и Apple Pay в България. Основни предимства и недостатъци и начини на ползване https://www.vivainvest.eu/monese-apple-pay-bulgaria/
0
 
0
 
2
преди 2 седмици
Това е чудесна новина, която отдавна чакаме. А в тази статия има доста подробна информация как може да се ползва Apple Pay в Бъргария с Revolut - bit.ly/ApplePayBG
0
 
1
 
1
преди 3 седмици
Само, че не е вярно, че Monese са го пуснали през май. Пуснах съобщение, че се очаква през лятото. Официалния старт и на Monese е от днес. Хубаво е да се четат внимателно нещата, преди да се пишат.

Още от Web
Комисията за защита на личните данни започва производство в НАП