IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платформа на Google вече показва кога е най-доброто време да посетите дадена дестинация

Туристическият сайт на компанията има нови функции в полза на туристите

19:30 | 09.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Google обнови туристическия си сайт, добавяйки нови функции, които ще дават повече информация за мястото, което планирате да посетите, пише CNBC.

За целта ще включва информация за най-евтиното и най-скъпото време за пътуване до въпросната дестинация, както и какво обичайно е времето там. 

Ако обмисляте лятна ваканция и искате слънчева дестинация, където обаче не е прекалено горещо, и искате да видите кога е най-евтино да предприемете подобно пътуване, можете да го направите през платформата.

При търсенето на дестинации излиза нов таб, който показва три опции:

- „Къде да отседнете“ с препоръки за хотели;

- „Кога да посетите“ с информация за обичайните метеорологични условия, колко е натоварена откъм туристи дестинацията и кога е най-евтино;

- „Какво ще платите“ с информация за ценовите диапазони на хотелите.

Така например можете да видите, че в Португалия има много туристи през май, а през юли е най-скъпо. Но през септември, когато се децата се върнат на училище, времето все още е добро за посещение, а хотелите са значително по-евтини.

Въпреки това платформата не работи за всички дестинации. При търсене на „Бора Бора“ например, показва само стандартните цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още