Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

За начинаещи

ВУЗФ започва предварителен прием в бакалавърските и магистърските си програми

Паралелно с целия процес по кандидатстването всеки може да се допита и до кариерните консултанти на университета

ВУЗФ започва предварителен прием в бакалавърските и магистърските си програми

Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) започна предварителен прием на кандидат-студенти. До края на февруари бъдещите студенти могат да кандидатстват в бакалавърските и магистърските програми на бизнес университета, който през 2019 година финанси бе обявен за четвъртото най-добро висше учебно заведение в професионално направление „Икономика“ в България. Данните от Рейтинговата система на МОН показват, че дипломантите на ВУЗФ са и едни от най-добре платените в сектора със среден облагаем доход от 2223 лв. при 1410 лв. среден за страната.

Още по темата

Желаещите да придобият образователно-квалификационна степен „бакалавър“ във ВУЗФ имат няколко варианта за кандидатстване. Първият е онлайн тест, който включва 21 въпроса в три раздела - икономика, математика и обща култура. Въпросите са от затворен тип, а кандидатът има 90 минути, за да отговори.

Втората опция е конкурсно есе на избрана от кандидата тема от предварително зададени казуси, които може да намерите в електронната страница на университета. Третият вариант е прием по документи с резултат от матура или издържан изпит от друго висше учебно заведение.

Тези, които искат да се обучават в магистърските програми на ВУЗФ, трябва да кандидатстват по документи, с успех от дипломата за завършено висше образование, който трябва да е не по-малък от „добър“. Обучението продължава между 2 и 4 семестъра в зависимост от профила на предишното образование на кандидат-магистрите.

Паралелно с целия процес по кандидатстването всеки може да се допита и до кариерните консултанти на ВУЗФ, които да го ориентират дали желаната специалност е най-правилната за него. Именно добрата кариерна ориентация и близките връзки с бизнеса и водещи компании от страната и Европа превръщат университета във висшето училище, което осигурява висококачествено обучение и успешна професионална реализация на студентите и дипломантите си. Над 90% от студентите, завършили висшето училище, започват работа по придобитата специалност в едни от най-големите компании у нас, както и във водещи банки, застрахователни, осигурителни и търговски дружества.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от За начинаещи
7% от непълнолетните в училищна възраст: Без достъп до образование