IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доларът в близост до 2-месечно дъно в очакване на резултати от срещата на Фед

Американската икономика е подложена на силна серия от по-слаби икономически новини

14:02 | 29.04.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Доларът в близост до 2-месечно дъно в очакване на резултати от срещата на Фед

ФУНДАМЕНТАЛЕН КОМЕНТАР

Щатският долар е на път да потъне до най-ниското си ниво от 2 месеца насам спрямо кошница от основни валути. Това се случва, след като голяма част от пазарните участници намалиха експозициите си в долари на фона на риска, че Федералният резерв може да се отдръпне от плановете си за скорошно повишаване на лихвите.

В късните часове на днешния ден ще приключи 2-дневната среща на Фед, а пресконференцията от заседанието ще се проведе след 21:00 часа българско време. Очакванията са, че централните банкери ще запазят паричната си политика без промяна, а фокусът ще бъде насочен тяхната оценка за икономиката.

Комисията към отворените пазари към Фед ще се състои в момент, в който американската икономика е подложена на силна серия от по-слаби икономически новини. Дългосрочното поскъпване на щатския долар също не се харесва на централните банкери, тъй като, според тях то се случва прекалено бързо и може да има негативен ефект върху икономиката.

Очакванията на анализаторите са, че Фед ще признае за слабостта в данните от първото тримесечие на годината и ще насочи погледите на пазара за по-напред, без да променя инфлационните си очаквания.

Няколко часа преди пресконференцията на централните банкери, ще бъдат изнесени прогнозните данни за БВП на САЩ през първото тримесечие. Икономистите очакват, че годишният темп на растеж се е забавил до 1%, спрямо 2.2% през предходното тримесечие.

Едно евро се разменя срещу 1.0980 долара, задържайки се в подножието на психологическата граница при 1.100.

ТЕХНИЧЕСКИ КОМЕНТАР

EUR/USD

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 3
VicKing
преди 9 години
хаха, весел коментар! януари и февруари били студени, да знаеш че юли и август ще са горещи. тогава се чака по-сериозен спад на долара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 12
lozkhris
преди 9 години
Не вземаш предвид КАКВО ше направи ФЕД.Недей да забравяш, че догодина има избори в САЩ. Данните ще се фалшифицират с пълна пара така, щото през Септември да започне ново QE. Не, братле - САЩ не може да си позволи това, което можеше по времето на Рейгън - тогава икономиката им беше в небивал възход, днеска е в тотални руини, с 19 трилиона дългове и никакво производство. Всичко беше ала-бала досега да покажат на Света, че са отворени към всякакви действия. Слабо евро и евтин петрол - сори, това в момента Америка никак не може да си позволи. Така че бъди уверен - данните от Европа ще стават все по-оптимистични / независимо от реалната ситуация / , тези от Америка - все по-лоши, докато през Септември ФЕД не се види "принуден" да започне ново QE. Taка че паритета го забрави !!Гърция няма да излезне от ЕЗ, нито ще фалира.Всичко е цирк. Прекалено много американски и германски пари са наляти там, че да ги оставят да им се изплъзнат от ръчичките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 14
lyusien
преди 9 години
Вижте сега ще ви обясня защо долара загуби възхода си и отложи паритета си спрямо еврото за известно време 1. Силата на дадена валута зависи от силата на икономиката си Основен фактор През първомото тримесечие на 2015 американската икономика забави ход Причините са твърде студените месеци януари и февруари Изтеглянето на стимулите Отслабващото евро което забави износа за Е С Второ - големите играчи на валутните пазари в очакване срива на Гърция започнаха да продават долари за да обезценят тази валута Бъдете сигурни че след фалита на Гърция еврото ще падне под 1 долар за евро но големите играчи вече са закупили планини от долари Така че отваряите си очите и следете непрекъснато Блоомберг Паритета евро долар е неизбежен Важно е кога ще се случи Според мен в края на третото тримесечие Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още