IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето азиатски индекси приключиха търговията на червено

Само японският Nikkei 225 завърши сесията на зелена територия с 0,97% повишение

11:21 | 11.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето азиатски индекси записаха понижения в петък въпреки доброто представяне на акциите на Wall Street предния ден, съобщи CNBC. Евтиният петрол продължаваше да тежи на компаниите в сферата на ресурсите.

Противно на тенденцията в региона японският индекс Nikkei 225 приключи сесията на зелена територия с 0,97% повишение. Акциите на повечето компании износителки се търгуваха с ръстове.

Южнокорейският индекс Kospi изтри ръстовете от сутрешната сесия и в крайна сметка затвори с понижение от 0,18%. Акциите на сините чипове се търгуваха смесено: тези на Samsung Elelctronics останаха без промяна, Posco отчете 0,3% поевтиняване, при Hyundai Motor понижението е 1,98%.

Австралийският индекс S&P ASX 200 се понижи с 0,16%, като на него натежаха най-много енергийните компании, производителите на материали и индустрията.

Китайските индекси записаха понижение в навечерието на излизането на серия макроикономически данни, които ще бъдат публикувани в събота, включително такива за продажбите на дребно, индустриалното производство и инвестициите във фиксирани активи.

Основният индекс Shanghai Composite приключи сесията с 0,58% спад, а по-малкият Shenzhen Composite се понижи с 0,72%. Хонконгският Hang Seng изтри 1,07%.

Вестник Caixin съобщи, че поредният изпълнителен директор е в неизвестност. Става дума за Гуо Гуанчан от инвестиционната компания Fosun International, познат още като китайският Уорън Бъфет. Изданието пише, че очевидци на летището в Шанхай са видели как Гуо е бил отведен от полицията, след като е кацнал от Хонконг.

Според вестник Tencent Finance вицепрезидентът на Fosum Ли Хайфен е заявил, че компанията все още не знае какво се случва. През август агенция „Синхуа“ съобщи, че преди 12 години Гуо е правел услуги на китайска държавна компания в замяна на редица облаги.

Акциите на китайските инвестиционни компани се търгуваха смесено, а търговията с тези на Fosun International беше временно спряна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още