IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рабаджийски: Алтерко има място на капиталовия пазар в България

Голяма част от разплащанията чрез мобилен телефон в страната минават през система, разработена от компанията

15:30 | 25.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Иновативна компания като Алтерко има заслужено място на капиталовия пазар в България. Това заяви в предаването InvestOr по Bloomberg TV Bulgaria cводещ Димитър Вучев изпълнителният директор на ИП Карол Ангел Рабаджийски. Карол е посредник по предлагането на IT компанията. 

„Това е много интересна технологична компания. Не е традиционна аутсорсинг компания, каквито са повечето в България. Дружеството оперира и на съседните пазари – Румъния, Сърби, Македония, както и в няколко азиатски страни. Средствата от IPO-то ще бъдат насочени към развитие на продуктите на компанията“, посочи Рабаджийски.

По думите му голяма част от разплащанията чрез мобилен телефон минават през система, разработена от Алтерко. „В това число влизат и плащанията за паркиране в зелена и синя зона в 10 града в България. Голяма част от приходите на компанията се генерират именно от подобни разплащания“, отчете изпълнителният директор на ИП Карол.

В рубриката „Актив на седмицата“ водещият Димитър Вучев представи движението на петролните запаси в САЩ и връзката им с цената на черното злато. Той отчете спада на наличните запаси от месец май насам, която е в пряка корелация със скока на цените до близо 50 долара за барел.

Двете части на Invest/Or може да видите тук:

 Изминали издания на Invest/Or гледайте тук

Следете Invest/Or и във Facebook

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Седмичното обзорно пазарно предаване „Invest/Or” се излъчва всяка неделя от 20 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още