IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През август 6 застрахователя от ЕС са поискали да извършват дейност у нас

Така към 31 август желаещите от други страни от ЕС да извършват застрахователна дейност в България достигат 542

13:24 | 15.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
През август 6 застрахователя от ЕС са поискали да извършват дейност у нас

За месец август 6 застрахователни дружества от държави членки на ЕС са уведомили Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на България, съобщи ведомството.

Така към 31 август 2016 г. застрахователите от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност у нас, достигат 542. 

През осмия месец от годината 16 нови застрахователни посредници от държави от ЕС са нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност на територията на страната ни, а 5 са преустановили дейност.

Към 31 август 2016 г. застрахователните посредници от страни членки на блока, които желаят да извършват застрахователно посредничество на територията на България, са 2170, като броят е коригиран заради допусната техническа грешка при отчитането през предходен период.    

През август няма застрахователни дружества със седалище в България, заявили намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС.

Към 31 август 2016 г. общият брой на българските застрахователните дружествата , уведомили КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 14.      

Сред посредниците в застраховането само една компания е заявила намерение да извършва дейност на територията на други държави от ЕС.

Статистиката показва още, че към 31 август 2016 г. общият брой на действащите застрахователни посредници в България, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 43.

Актуализираните списъци с нотификациите са публикувани на страницата на КФН в раздел „Поднадзорни лица” – „Нотификации”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още