IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вливането на Момина крепост в Софарма бе скрепено с договор

Документът, докладите на управителните органи на дружествата и съотношението, по което ще бъдат разпределени акции, подлежат на одобрение от КФН

15:59 | 08.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Вливането на Момина крепост в Софарма бе скрепено с договор

Софарма АД и Момина крепост АД подписаха договор за вливането на великотърновското дружество във фармацевтичната компания, съобщават от приемащото дружество чрез БФБ-София.

Споразумението е сключено на 30 септември 2015 г. Съгласно Закона за публично предлагане на ценни книжа договорът за вливане, както и докладите на управителните органи на дружествата и на поверителя, съставени според изискванията на Търговския закон, са внесени в Комисията за финансов надзор (КФН).

Те подлежат на одобрение от заместник-председателя, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“. КФН трябва да разгледа и съотношението, по което всеки акционер в Момина крепост ще придобие ценни книжа от капитала на Софарма.

Цялото имущество на Момина крепост ще премине към Софарма, като фармацевтичната компания ще стане негов приемник. Великотърновското дружество ще се прекрати без ликвидация, поясняват от Софарма.

Съгласно подписания договор, ще бъде извършено прехвърляне на акции на Софарма, които ще бъдат разпределени между акционерите на Момина крепост. Акционерът Софарма няма да участва в разпределението.

Освен това фармацевтичната компания няма да увеличава своя капитал чрез издаване на нови обикновени акции.

Срещу всяка една своя акция от Момина крепост всеки акционер на дружеството ще придобие 0,655675 акции от капитала на Софарма. Дали съотношението ще остане същото, ще стане ясно, щом КФН го одобри, заедно с всички останали документи относно преобразуването.

Според Търговския закон придобитите дялове или акции след преобразуването трябва да са еквивалентни на справедливата цена на притежаваните преди преобразуването дялове или акции в преобразуващото се дружество, което в случая е Момина крепост.

Час и половина преди края на търговията на БФБ няма сделки с книжа на Момина крепост, а след трите сключени сделки книжата на Софарма са без промяна в цената от 2,674 лв. за брой.

Свързани компании:

Момина крепост АД(MKR)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още