IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банка кредитор най-вероятно ще поеме магазина на Carrefour в The Mall

Само Уникредит Булбанк е подала оферта в днешния търг за обекта

15:53 | 10.05.16 г. 3
Банка кредитор най-вероятно ще поеме магазина на Carrefour в The Mall

Най-вероятно Уникредит Булбанк ще поеме магазина на Carrefour в столичния търговски център The Mall.

На днешния търг за обекта само финансовата институция е подала оферта. Процедурата продължава и предстои да се види дали тя ще поеме магазина, научи Investor.bg от източник, близък до процедурата.

Припомняме, че частен съдебен изпълнител обяви за продажба магазина на Carrefour в търговския център The Mall на бул. „Цариградско шосе” в София. Обектът е най-големият за веригата, със застроена площ над 15 хил. кв. м, една втора идеална част от обособения подземен паркинг, складовите помещения и идеалните части от правото за строеж.

Исканата цена за обекта е 32,3 млн. лева.

От няколко години Carrefour има проблем с плащанията към доставчици. През последните няколко месеца бяха стартирани няколко дела за несъстоятелност на веригата от доставчици заради натрупани дългове.

Френската верига навлезе в България в разгара на кризата. Първият й магазин беше открит в Бургас през 2009 г. Магазинът в The Mall е един от първите на веригата в страната и беше открит през 2010 г. с откриването на търговския център.

През 2012 г. френската група се оттегли и българското дружество – КМБ България, стана собственост на гръцката Marinopoulos, която държи франчайз правата за България и останалите балкански държави.

От обявлението за принудителната продан се вижда, че върху предлаганите имоти има редица тежести, включително и ипотека от Уникредит Булбанк и няколко възбрани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 25 rate down comment 0
marto76
преди 7 години
Добре е, че се е намерил наемател за този магазин, но Уникредит Булбанк не финансираха ли и изграждането на този The Mall? Ако е така, то наемат магазина от себе си ли? Интересно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 30 rate down comment 0
ratten
преди 7 години
много време ги чакахаодавна трябваше да им отворят делата за несъстоятелност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 0
abdul
преди 7 години
Хахаха, иначе големи "бизнесмени" :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още