IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължава строителството на регионалното депо в Ямбол

МС учреди в полза на общината безвъзмездно безсрочно право на строеж върху имоти – частна държавна собственост, необходими за инфраструктура по проекта

16:14 | 01.04.15 г.
Продължава строителството на регионалното депо в Ямбол

Правителството учреди в полза на община Ямбол безвъзмездно безсрочно право на строеж върху имоти – частна държавна собственост, намиращи се в землището на с. Хаджидимитрово.

Терените са необходими за изграждане на част от инфраструктурата по проекта за регионално депо за неопасни отпадъци на общините Ямбол, Нова Загора, Тунджа, Сливен и Стралджа, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Проектът се изпълнява с финансиране от Оперативна програма „Околна среда” (2007-2013 г.) и е включен в Националния план за управление на отпадъците.

С друго решение правителството даде на община Бяла два държавни имота – сгради с обща площ 144 кв. м, построени върху имоти общинска собственост. Сградите се ползват от общината, а с предоставянето им местната власт ще поеме финансово поддържането им.

На община Казанлък кабинетът предостави девет работни помещения в административна сграда, които ще се използват от служителите в дирекция „Местни данъци и такси”.

С друго решение на Министерството на правосъдието беше предоставено безвъзмездно право за управление на 4-етажна сграда във Видин. В нея ще се настанят Окръжната и Районната прокуратури. До сега имотът е ползван от закритата в края на миналата година митница.

Правителството даде съгласието си и „Държавна консолидационна компания“ ЕАД да продаде свои недвижими имоти, разположени в столичния район „Изгрев“. Решението се отнася до терен и две сгради, които не се използват и не се очаква в бъдеще да влязат в употреба, произтичаща от предмета на дейност на дружеството.

С две други решения кабинетът промени от публична в частна държавна собственост статута на имоти, управлявани от Национална компания „Железопътна инфраструктура” и от Министерството на земеделието и храните. Имотите са в София и Русе. Първият е поземлен с площ 628 кв. м и две сгради от 8 кв. м и 137 кв. м в района на Централна гара. Другите два са сгради на закритата Професионална гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии. Имотите са с отпаднала необходимост за компанията и за ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още