IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удостоверенията за държавна собственост ще се издават двойно по-бързо

С промени в тарифата за таксите, събирани по Закона за държавната собственост, сроковете за издаването на актовете се съкращават

10:23 | 28.09.16 г.
Удостоверенията за държавна собственост ще се издават двойно по-бързо

Двойно по-бързо се предвижда да се издават удостоверенията за държавна собственост, както и удостоверенията за наличие или липса на претенции за възстановяване на собствеността. Това предвиждат предложения на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за промени на тарифата за таксите, събирани по Закона за държавната собственост.

Предложенията са публикувани за обсъждане на сайта на министерството и на портала за обществени консултации. Крайният срок за подаване на становища е 11 октомври.

Предвижда се удостоверение за наличие или липса на акт за държавна собственост да може да се издава в рамките на 7 дни, а не на 14 дни, какъвто е сега действащият срок. Издаването на такова удостоверение като бърза услуга вече ще е за 3 дни, а не за 7, като експресната услуга, която в момента отнема 3 дни, отпада.

Същите се предлага да са сроковете и за издаване на удостоверение за наличие или липса на претенции за възстановяване на собствеността, както и че имотът е отписан от актовите книги на имотите държавна собственост. Експресната услуга отпада и по тези точки.

Срокът за издаване на удостоверението започва да тече от деня, следващ датата на завеждане на искането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още