IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на Албена АД набъбва с 30% на годишна база към края на юни

На тримесечна база хотелиерската компания увеличава загубата с 50% между април и юни

12:31 | 30.08.16 г. 5
Загубата на Албена АД набъбва с 30% на годишна база към края на юни

Албена АД увеличава консолидираната загуба с 30% през първото полугодие на 2016 г. до 18,162 млн. лв. спрямо загубата от 14,002 млн. лв. през същия период на 2015 г., показват изчисленията на Investor.bg на база консолидирания финансов отчет на дружеството, разпространен чрез Бюлетин Investor.bg.

Хотелиерската компания губи 7,271 млн. лв. през първите три месеца от годината, като увеличава загубата през второто тримесечие с 50% до 10,890 млн. лв., за да приключи първата половина от година с обща загуба от 18,162 млн. лв.

Към края на юни приходите от дейността на икономическата група на Албена са в размер на 19,341 млн. лв., или с 8% повече спрямо същия период на предходната 2015 г., когато са реализирани 17,833 млн. лв.

Общите административни разходи за първото полугодие на 2016 г. са в размер на 4,991 млн. лв.

Към 30 юни активите на Албена АД възлизат на 557,569 млн. лв. и остават на приблизително същото ниво спрямо края на 2015 г., когато са били в размер на 555,268 млн. лв.

Към края на полугодието пасивите нарастват с 16% до 161,176 млн. лв. спрямо 139,395 млн. лв. през декември.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Основните акционери в Албена АД са Албена Холдинг АД с 54,05% и Албена Инвест Холдинг АД с 20,57%.

Акционерите на Албена инвест холдинг АД ще гласуват за вливането на дружеството в Албена АД на 11 октомври 2016 г. На същата дата Албена АД (приемащото дружество) ще гласуват за вливането на Албена инвест холдинг АД. След вливането Албена инвест холдинг АД ще престане да съществува, а активите и пасивите му ще преминат към Албена АД.

От началото на годината акциите на Албена АД поскъпват с 5,94%, а през последната година ръстът в цената достига 10,31% при пазарна капитализация от 226,262 млн. лв.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 4
DutyFree
преди 7 години
или по скоро, колко си болен и некадърен, щом имаш такова мнение !!??? То лятото да не е от декември ???Чак края на юни почва сериозния сезон...тук приходите са сезонни!!!! Само леко изкривени анализатори, смешно е яко ...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 2
bgMan
преди 7 години
По-скоро поредното доказателство какви мошеници са собствениците на Албена АД.Какви са тези 4,991 млн. лв. административни разходи за първите 6 месеца на годината?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 4
ratten
преди 7 години
единствените посетители от европейския съюз са бедняци, живеещи на социални помощи, които не могат да се позволят да почиват на френската Ривиера или в Палма де Майорка. сериозно ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 8
studioaa
преди 7 години
Поредното доказателство, че Министерството на туризма лъже, че летния сезон е бил рекорден за сектора. Приходите от туризъм са рекордни, защото данъчните са успели да изкарат на светло доста от сивия сектор по морето, но ръст в сектора реално няма, нито има ръст в посещенията или нощувките. Самият факт, че скъп курорт като Албена е на загуба ни навежда на мисълта, че никога не е имало интерес от богати туристи към родното черноморие - единствените посетители от европейския съюз са бедняци, живеещи на социални помощи, които не могат да се позволят да почиват на френската Ривиера или в Палма де Майорка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
lyusien
преди 7 години
Туристическия сезон е прекрасен и най добър в последните 10 години Албена е прекрасен курорт Защо тогава са на загуба И какви са тези излизания и влизания Възможно е загубата да е поради това че Албена е морски курорт и приходите през първото шестмесечие да са по ниски но и ако на годишна база приключи на загуба има нещо което буди съмнение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още