IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закриха Министерството на инвестиционното проектиране

Регионалният министър ще се разпорежда със сметките на закритото ведомство

16:30 | 19.11.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Закриха Министерството на инвестиционното проектиране

С поправки в Закона за устройство на територията, внесени от парламентарната група на ГЕРБ, създаденото от кабинета "Орешарски" Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) бе закрито, съобщи БНР.

Функциите на закритото министерство се връщат в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Всички функции на министъра на инвестиционното проектиране се поемат от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Отново той ще осъществява държавната политика по устройство на територията.

Междувременно с решение на правителството бе решено министърът на регионалното развитие да ръководи финансите на закритото МИП. Това означава, че регионалният министър ще може да се разпорежда със средствата по банковите сметки на ведомството, както и да определя лицата, които имат право да се разпореждат с тези средства, съобщи правителственият пресцентър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Ricco
преди 9 години
Ако добре си спомням, за да разделят министерствата на две, предишните управляващи променяха 80-тина закона (и наредби). И сега - айде всичко в кошчето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още