IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Спарки Елтос казаха "не" на сделка за 30 млн. евро

Става въпрос за придобиване на собствеността върху 100% от търговските дружества Спарки Трейдинг и Sparky GMBH, Германия с продавач на двете дружества Спарки Груп АД, което притежава 69,47% от капитала на Спарки Елтос

17:21 | 01.07.08 г.
Акционерите на Спарки Елтос казаха "не" на сделка за 30 млн. евро

С гласували 1 731 469 броя гласа "против", или 53,93% от всички, Общото събрание на акционерите на Спарки Елтос АД не овласти Управителния съвет на дружеството да извърши сделки по придобиване на две дружества от страна на Спарки Елтос, съобщи последното, чрез БФБ-София.

Става въпрос за придобиване на собствеността върху 100% от търговските дружества Спарки Трейдинг и Sparky GMBH, Германия с продавач на двете дружества Спарки Груп АД, което притежава 69,47% от капитала на Спарки Елтос.

Общата стойност на придобиването на двете дружества, посочена в проекта за решение, е до 30 млн. евро като плащането се предвиждаше да се извърши на два етапа - 10 млн. евро от цената на датата на сключване на договора за прехвърляне на дяловете на двете дружества, а остатъкът от цената на разсрочено плащане за срок от 5 години.

За приемането на тази точка от дневния ред се изисква мнозинство от три четвърти от представения капитал, като заинтересованите лица по предлаганата сделка не могат да участват в гласуването.

Днес книжата на компанията изгубиха 1,28% до 11,16 лева при обем от 215 прехвърлени лота.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още