IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП обяви нов търг за НИТИ, понижи началната цена до 4,5 млн. лв.

Това е вторият опит да бъде продаден военният завод

13:30 | 22.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
АП обяви нов търг за НИТИ, понижи началната цена до 4,5 млн. лв.

Агенцията за приватизация (АП) обяви публичен търг с явно наддаване за продажбата на 690 392 броя поименни акции, представляващи 100% от капитала на военния завод “НИТИ” ЕАД, Казанлък, съобщиха от агенцията.

Началната тръжна цена е 4,5 млн. лв., а стъпката на наддаване – 100 хил. лв. Депозитът за участие в търга е в размер на 1 млн. лв.

Търгът ще се проведе на 120-ия ден, считано от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Цената на тръжната документация е 1500 лв. и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 30 дни от датата на решението за провеждане на търга.

До участие в търга не се допускат офшорни дружества и консорциуми, учредени под формата на граждански дружества.

Право да участват в наддаването имат само лица, които са получили разрешение за достъп да класифицирана информация според Закона за защита на класифицираната информация.

Това е вторият търг, който АП обявява за военния завод. На първия, срокът за чието провеждане беше удължен до 10 септември и който беше с начална тръжна цена 6,1 млн. лв., не се явиха купувачи. Като една от основните причини за това от АП посочиха изискването компаниите кандидати да имат разрешение за достъп до класифицирана информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още