IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отложиха за 24 март втория търг с за продажбата на военния завод НИТИ

Удължаването се налага заради изискването кандидатите да са получили разрешение за достъп до класифицирана информация

12:24 | 10.03.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отложиха за 24 март втория търг с за продажбата на военния завод НИТИ

За 24 март е насрочена новата дата за провеждане на търга с явно наддаване за продажбата на 690 392 броя поименни акции, представляващи 100% от капитала на “НИТИ” ЕАД, Казанлък, съобщи Агенцията за приватизация.

Удължаването се налага във връзка с изискването към кандидатите да са получили разрешение за достъп до класифицирана информация или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно разпоредби на Закона за защита на класифицираната информация (ЗЗКИ).

Към настоящият момент участниците, закупили тръжна документация, все още не са представили в агенцията нужните им документи, които да им позволят да извършват огледи в дружеството, а също и да продължат участие в тръжната процедура.

Началната тръжна цена на обявения през октомври втори търг за военния завод е 4,5 млн. лв., а стъпката на наддаване – 100 хил. лв., припомнят от агенцията Депозитът за участие в търга е в размер на 1 млн. лв.

На първия търг, срокът за чието провеждане беше удължен до 10 септември и който беше с начална тръжна цена 6,1 млн. лв., не се явиха купувачи. Като една от основните причини за това от АП посочиха изискването компаниите кандидати да имат разрешение за достъп до класифицирана информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още