IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството в Атина няма да продължи приватизацията?

Икономическият министър Йоргос Статакис ще концентрира усилията си върху привличането на инвестиции

09:06 | 27.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Правителството в Атина няма да продължи приватизацията?

Правителството в Атина смята да не пристъпва към нови приватизации, заяви гръцкият министър на икономиката, инфраструктурата, търговския флот и туризма Йоргос Статакис цитиран от news.gr.


„Намерението ни е да не предприемаме нови приватизации, e казал министърът на среща с британския посланик в Атина Джон Китмър.

Той e информирал дипломата за приоритетите на неговото  министерство, като поставил акцент върху плановете му за новата Национална стратегическа референтна рамка, а също и върху частните и публични инвестиции, предава БТА.

Йоргос Статакис е изтъкнал, че една от основните цели на неговото министерство е да търси нови източници на финансиране за инфраструктурни проекти, и че се полагали усилия  за оптимизиране на законодателството за използване на фондовете.

Британският посланик е запознал министъра с  британските инвестиции в Гърция и по-специално в туризма,  фармацевтичната индустрия и инфраструктурата.  Той изразил също така увереност, че структурните реформи,  планирани от правителството в Атина де факто ще донесат нови инвеститори не само в тези сектори, но и в енергетиката.

Всичко по темата за Гърция четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 9 години
То пък едни инвеститори ще се появят в тази политическа и икономическа среда . Да не говорим , че инвестициите дават ефект след години .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още