IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Предприемачите, които идват на власт, трябва да се откажат от бизнеса си

Тези пък, които преминават от държавните структури в редиците на бизнеса, не е нужно да създават "алтернативни пътища", заяви руският президент

16:17 | 26.05.15 г. 1
Путин: Предприемачите, които идват на власт, трябва да се откажат от бизнеса си

Руският президент Владимир Путин заяви, че предприемачите, които идват на власт, трябва да се откажат изцяло от бизнеса си. Тези пък, които преминават от държавните структури в редиците на бизнеса, не е нужно да създават "алтернативни пътища".

"Важно е, когато излязат от компаниите, личният бизнес да спре. Не е лесно нещо наистина. Формално някой прехвърля нещо, но в действителност управлението на бизнеса продължава и затова има злоупотреби с използването на служебно положение", каза Путин по време на форума "Бизнес Русия", предава "Интерфакс".

"Ние трябва да създадем механизъм за защита на обществения интерес от такива неща", отбеляза още президентът.

"Държавните служители, които ще отидат в бизнеса, в очакване на някакви промени не трябва да създават за себе си алтернативни пътища, използвайки служебното си положение днес", каза още Путин.

Въпреки това според държавния глава ситуацията, при която човек, работил за правителството, отива в частния сектор, е нормална. "Разбира се, нормално е един човек, работил за правителството, след това да поеме в друга насока, например към науката като Алексей Кудрин (бивш министър на финансите – бел. ред). Той е декан на факултет в университет в Санкт Петербург", изтъкна президентът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Тия дни чета едни такива странни работи, с изкривен смисъл!Трябва да видя оригинала!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още