IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Сирийският конфликт може да бъде уреден окончателно само политичeски*

Руският президент се срещна с лидерите от БРИКС в кулоарите на форума на Г-20

15:44 | 04.09.16 г. 5
<p>
	Владимир Путин пристига в Ханчжоу&nbsp;за срещата на Г-20. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Владимир Путин пристига в Ханчжоу за срещата на Г-20. Снимка: Ройтерс

Окончателно уреждане на сирийския конфликт може да бъде постигнато само с политически средства. Това заяви днес руският президент Владимир Путин на неформална среща на лидерите на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) в кулоарите на форума на върха на Г-20 в китайския град Ханчжоу, предаде ТАСС.

Путин каза, че Русия и нейните партньори са успели да установят режим на спиране на огъня в редица сирийски райони, както и че са започнати междусирийски преговори. "Подобни конфликти могат да бъдат окончателно решени само с политически средства", подчерта той, цитиран от БТА.

Той посочи също, че "на терористичните заплахи може да се противодейства единствено с обединени усилия на всички заинтересовани държави". 

Страните от БРИКС са близо до придобиването на блокиращ дял от Международния валутен фонд (МВФ), отбеляза Путин. Той посочи, че петте страни притежават заедно 14,89% от капитала на МВФ при блокиращ дял от 15 на сто.

Безусловно трябва да отидем още по-нататък, за да предизвикаме реформи във фонда, призова Путин.

Руският президент каза, че икономиката на страната се е стабилизирала, и се зарече да намали бюджетния й дефицит, както и нейната зависимост от износа на петрола и газ, предаде Ройтерс.

Руската икономика се сви с 3,7% през 2015 г. поради по-ниските цени на петрола, главния експорт на Русия, и международните санкции срещу страната заради ролята й в украинската криза, отбелязва агенцията.

Анализатори в руската централна банка прогнозираха, че руската икономика ще регистрира малък растеж през третото и четвъртото тримесечие на тази година.

Путин обеща държавата ще продължи да работи за подобряване на бизнес климата в Русия.

Междувременно САЩ и Русия не постигнаха споразумение за слагане на край на гражданската война в Сирия. Преговорите ще продължат утре, предаде Асошиейтед прес.

*Новината е допълнена в 18.08 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
американски също
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
data
преди 7 години
Интересна теза при условие че в Сирия има руска авиация , пехота и военни кораби
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
julian12
преди 7 години
Не хранете трола!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 9
ing5rov
преди 7 години
"Некадърник не се чувствай задължен да коментираш в запържения си мозък, действителността !!! Пак желаното е реалност за теб, деградант продажен!!!"oIIo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 22
DutyFree
преди 7 години
Ха, това да не е поредното "дежа вю" на това терористично джидже !!!! ???? След като се намеси със касетъчните си бомби там и изби маса мирни жители, почна да търси спасение за себе си ли или ??? :):) Може ли Асад да избива собствения си народ със същите бомби още преди години и сега тоя се ЯВИ ШУТИН!!!???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още