IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освобождаването на Румен Овчаров и Петър Димитров - свързано с казуса АЕЦ Белене

При Асен Гагаузов решението е свързано с оптимизиране на състава на дружеството, заяви Валентин Николов от ГЕРБ

20:18 | 18.10.16 г. 4
Освобождаването на Румен Овчаров и Петър Димитров - свързано с казуса АЕЦ Белене

Според официалното мнение на Министерството на енергетиката Румен Овчаров и Петър Димитров са освободени от постовете си, защото има повдигнати обвинения на Любомир Велков и Мардик Папазян във връзка с АЕЦ "Белене". При Асен Гагаузов решението е на Борда на директорите и е свързано с оптимизиране на състава на дружеството. Това коментира Валентин Николов от ГЕРБ, който е зам.-председател на Комисията по енергетика в Народното събрание, в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му промени от гледна точка на структурата на енергийните дружества няма да има и това са само смени.

"Министерство на енергетиката е реагирало на база решението на прокуратурата, явно са намерили данни за повод за обвинение", заяви той, като допълни, че скоро ще станат ясни хората, с които ще бъдат сменени.

Николов категорично отрече действието да е политическо разчистване на ключови фигури от БСП.

По-рано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев заяви, че става въпрок за политически акт. По думите му в правото на държавата е да промени своите представители, но това няма да има ефект върху оперативното управление на енергийните компании.

По думите му чрез вземането на това политическо решение се търси пиар с оглед на предизборния период, в който се намираме. "Трите лица са ключови като политически фигури на БСП, а не като управленски кадри. Ако се сменят изпълнителните директори, това ще има по-голямо значение за хода на тези компании", отбеляза Куюмджиев. "Право на министър Петкова е да прецени кои лица ще управляват най-добре интересите на страната", посочи той.

Вижте двата коментара във видеоклиповете на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
SickSix
преди 7 години
Този Овчаров е рядко пропаднала и корумпирана личност, дори за родните ни стандарти. Неща пак да му гледам мутрата 5 години като обвиняем, че на всичкото отгоре и Цацаров ще трябва да гледам.. Нека го пратят в Русия по "държавна" работа и да му смъкнат гражданството докато е там. Путин ще му даде обежище и случая приключва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
DutyFree
преди 7 години
22% е руският икономически отпечатък в БългарияПрез 2014-а у нас е имало над 2000 компании с руски собственикПрочети още на: http://***.dnes.bg/business/2016/10/18/22-e-ruskiiat-ikonomicheski-otpechatyk-v-bylgariia.319053
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
DutyFree
преди 7 години
е КАК ЩЕ ИМА БЕЛЕНЕ С КАТО ТИЯ ГИ НЯМА, ТА ТЕ СА ВЗЕМАЛИ ПАРИ ЗА ТОВА ДО СЕГА, СЕГА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, БЕЗ ТЯХ НЯМА НИЩО ОТ РУСИЯ .ТОВА СА И АГЕНТИТЕ НОРМАЛНО Е ДА БЪДАТ И ЛУСТРИРАНИ И СЪДЕНИ И ВСИЧКО, ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕГА ЛИ СЕ ОТВОРИ, ЧЕ БСП УПРАВЛЯВА НЯКОЛКО СЕКТОРА В ИКОНОМИКАТА И ЧРЕЗ ВРЪЗКИ С МОСКВА, ТИЯ КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИМ, КОГА И КОЙ ЩЕ ГИ РАЗСЛЕДВА!!???БЕЗ ТИЯ НЯМА ПРОЕКТ, ТИЯ СА МАФИЯТА В ЕНЕРГИЙНАТА СФЕРА, АМИ ДРУГИТЕ СФЕРИ!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
пасъм
преди 7 години
Ха хаБай Х толкова време ги храни и Цацата му отворил очите :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още