IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата е разпитвала и енергийния министър по казуса "Белене"

Повдигнати са обвинения по делото и срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров

18:04 | 17.11.16 г.
<p>
	Площадката на АЕЦ &quot;Белене&quot;. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Площадката на АЕЦ "Белене". Снимка: архив Ройтерс

Прокуратурата е разпитвала и енергийния министър Теменужка Петкова по делото "Белене", съобщи по време на брифинг говорителят на институцията Румяна Арнаудова, пише в. Труд. Петкова е била привлечена като свидетел по делото във връзка с целия процес на работата по проекта от началото на 2006 година до 2012 година.

По-рано днес от Прокуратурата повдигнаха обвинения срещу още един бивш министър по делото - Румен Овчаров.

В петък (18 ноември) пък се очаква в следствието да се яви и депутатът и бивш енергиен министър Делян Добрев. Той се отказа от имунитета си и така даде ход на разследването срещу себе си.

Обвинения има и срещу Петър Димитров, също министър на енергетиката в правителството на Сергей Станишев, както и срещу двама бивши директори в Националната електрическа компания (НЕК).

Прокуратурата ги обвинява в безстопанственост около проекта за втора ядрена централа, с което са ощетили НЕК със стотици милиони. Прокуратурата готви още обвинения по казуса, стана ясно още от думите на Арнаудова.

Казусът трябваше да бъде проверен и от анкетна комисия в Народното събрание. След оставката на правителството обаче не е ясно какво ще се случи с тези намерения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още