IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Матиас Мюлер ще спасява имиджа на Volkswagen след Дизелгейт

Новият ръководител на компанията има да се справя и с други сериозни проблеми, сред които свиването на продажбите в Китай и Бразилия

22:37 | 25.09.15 г.
Матиас Мюлер ще спасява имиджа на Volkswagen след Дизелгейт

Ръководството на Volkswagen назначи начело на компанията Матиас Мюлер, който досега беше шеф на една от автомобилните компании в холдинга – Porsche, пише New York Times.

Мюлер ще замени Мартин Винтеркорн, който беше принуден да напусне след разразрастването на скандала с прикритите емисии от двигателите на някои модели на „народната кола”.

„Подобно нещо никога не трябва да се случва отново”, коментира Мюлер пред журналисти след обявянането на очакваното му назначение. Той обеща още и да подобри управлението на компанията от Волфсбург.

„Ние ще преживеем тази криза и ще бъдем по-силна компания”, допълни още той. Пред журналисти той беше категоричен, че не е имал никаква представа за манипулативния софтуер, с който VW е прикрила обема на емисиите, замърсяващи околната среда. 

Матиас Мюлер застана начело на Porsche през 2010 година, когато производителят на спортни автомобили се присъедини към холдинга. Той е един от любимите шефове в холдинга след като повиши продажбите и печалбата на компанията.

NYT отбелязва обаче, че освен скандала със скритите емисии, Volkswagen има и още проблеми, които ще се окажат сериозни предизвикателства пред Мюлер – свитите продажби в Китай и Брязилия, както и намаляването на пазарния дял в Европа, започнало още през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още