IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ройтерс: Матиас Мюлер ще е новият шеф на VW

Мюлер се счита за сериозен кадър на концерна, за който работи от четири десетилетия

17:58 | 24.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Матиас Мюлер.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Матиас Мюлер. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Porsche Матиас Мюлер ще оглави концерна Volkswagen след напускането на Мартин Винтеркорн, предава Ройтерс.

68-годишният германец напусна поста си заради "дизеловия скандал", който първо се разрази в САЩ, а сега бързо се разпространява и в останалата част от света, включително в Европа. 

Според агенцията 62-годишният мениджър Мюлер ще бъде одобрен за наследник на Винтеркорн на утрешното заседание на Надзорния съвет, който се състои от 20 членове.

Информацията се потвърждава и от два източника на германския Handelsblatt. Според медията официалното обявление се очаква в късния следобед утре.

Мюлер се счита за сериозен кадър на концерна, за който работи от четири десетилетия. От 2010 г. той ръководи производителя на спортни автомобили Porsche, който отчита рекорд след рекорда. 

В момента компанията е най-печелившият производител на премиум коли в света. Освен това Мюлер започна кариерата си в Audi и познава добре централата на концерна. Във Волфсбург по-рано той отговаряше за стратегията за нови модели на целия концерн.

Но в кандидатурата му има и недостатъци. Напоследък той привлече медийното внимание с непремерени изказвания – изказа се пренебрежително за електрическите автомобили и нарече автономните коли просто временен хит. Ето защо е спорно дали Мюлер може да представлява авторитетно преструктурирането на компанията.

Повече за скандала можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още