IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на ЕЦБ се оплакват от "прегряване"

Синдикатът на банковите служители се оплаква, че те са претрупани с работа заради новата роля на институцията като надзорник на банките в еврозоната

16:24 | 27.03.15 г. 5
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Профсъюзът на служителите на Европейската централна банка (ЕЦБ) е на мнение, че острият недостиг на персонал в институцията предизвика "прегряване" на служителите, информира The Wall Street Journal, цитиран от БТА.

В писмо до 19-те централни банкери на страните членки на еврозоната, които участват в Управителния съвет на ЕЦБ, синдикатът твърди, че почти една трета от персонала на институцията е заплашен от "прегряване".

Близо 5% от служителите, участвали в допитването, посочват, че са мислили за самоубийство, според писмото. Равнището на "прегряване" вероятно е два пъти по-високо от нормалното сред населението, отбелязва профсъюзът.

ЕЦБ отказа коментар в петък, посочва The Wall Street Journal.

В допитването са участвали над 900 служители на ЕЦБ, като общият брой на работещите в институцията на постоянен или срочен договор към края на миналата година е 2 344.

В писмото се казва, че ЕЦБ не е осигурила достатъчно персонал за новата си роля на надзорник на банките в еврозоната, което води до непрекъснат поток от недоволство сред банковите служители и ръководството. ЕЦБ пое новата си роля от ноември.

В декларацията също така се обвиняват 19-те централни банкери, че действат, ръководени от националните си интереси, а не в интерес на Европа като цяло.

Служителите на ЕЦБ се ползват с редица придобивки. Децата им учат в елитно международно училище в покрайнините на Франкфурт. Платеният им годишен отпуск е шест седмици.

Според представители на синдиката обаче, придобивките не компенсират изцяло ситуацията, която води до "прегряване". Сигналите за недоволство в редиците на ЕЦБ идват на фона на похвалите към банката от инвеститори за справянето с кризата в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
мда видях, но ме мързи да ги псувам ... :)) като влезна в серия ше ги наредя, заради някви олигофренични банкери не ми се занимава и без туй тая *** банкерската е за пращане там при онея арапините за обезглавяване ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
0pk
преди 9 години
Я, някой работил с гумата :]Специален поздрав за майстора на гумата:http://vbox7.com/play:ef9f3d10
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
abdul
преди 9 години
"Платеният им годишен отпуск е шест седмици." МУахахахахах, да почнат да си взимат отпуските през лятото, та да им върви по хладно работата..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още