IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания намали участието си в Lloyds до 13%

Очаква се банката да премине изцяло в частни ръце през 2016 г.

10:41 | 24.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Британското правителство е намалило дела си в Lloyds Banking Group до 12,97% - поредният ход, водещ към пълната приватизация на спасената от правителството банка, съобщава Ройтерс.

UK Financial Investments - компанията, която управлява участията в банки на британското правителство, е намалила участието си в Lloyds до 12,97%, обявиха от банката в понеделник.

Lloyds се нуждаеше от 20,5 млрд. паунда от парите на данъкоплатците, за да избегне колапса в пика на финансовата криза. Така правителството придоби 43% от акциите на финансовата институция.

Британското министерство на финансите започна да продава акциите си през септември 2013 г. Очаква се банката да се върне изцяло в частни ръце през 2016 г.

Министърът на финансите на Великобритания Джордж Осбърн заяви през март, че правителството рязко ще намали дела си в Lloyds и през следващата година ще набере от продажбата най-малко 9 млрд. паунда (14,07 млрд. долара). По думите му връщането на Lloyds "към печалба и възобновяването на изплащанията на дивиденти тази година означава, че ние можем да продължим нашето излизане от тази спасителен план".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още