IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предсрочно пускане на европарите уговарят министри в Брюксел

Най-рано плащания за България ще има след 1 юни догодина, заяви премиерът

11:28 | 19.11.14 г. 4
Предсрочно пускане на европарите уговарят министри в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов изпраща министри от кабинета в Брюксел. От думите му преди началото на днешното правителствено заседание става ясно, че Борисов се надява на европлащания към страната ни предсрочно, защото пари в бюджета няма.

„Пет-шест министри съм пратил в Брюксел по възможност неспасяемото да се спаси“, заявява министър-председателят и допълва, че най-рано плащания за България ще има след 1 юни догодина.

„Ще го ударим на молба е точната дума, защото от сутринта Вежди Рашидов нямал заплати за културата, бюджетът на нула, Вучков няма заплати за МВР“, обяснява той причината за офанзивата.

Премиерът казва още, че сега по еврофондовете се работи по правилата и че от ГЕРБ са предупреждавали от лятото, че пари за МВР няма да има.

„Ще се обясняваме на какъв хал сме, ако проявяват непроявявана досега добрина и човещина към България... Дано да успеят, затова заместниците са тук“, обяснява Борисов отсъствието от заседанието на МС на изпратените от него министри.

Още миналата седмица от стенограмата на правителственото заседание стана ясно, че Борисов е наредил на министрите денонощна работа по европейските фондове.

Борисов е наредил активизиране на работата по одобрение на програмите за новия програмен период и възстановяване на спрените плащания на база цитираните от вицепремиера Томислав Дончев данни, че в България делът на европейското финансиране като част от публичните инвестиции на държавата е 72%.

Тогава премиерът заяви, че възстановяването на европейските плащания е „50% от работата на правителството”, за което то е било избрано от хората.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
"До кога ще настъпваме една и съща мотика ? "................Докато от Брюхсел не пуснат предсрочно ... в момента даже и за нова мотика няма кинти човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
abdul
преди 9 години
А до тогава ? Кво, пак ли ще го играем същия филм ? Няма еврокинти -> държавата плаща през ТБ (КТБ) -> *** политици -> спират кинтите -> фалира банката.До кога ще настъпваме една и съща мотика ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Nikola666
преди 9 години
Теб пък за какво те ползват? Поредният прецакан от съдбата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
wenci
преди 9 години
"...ако проявяват непроявявана досега добрина и човещина към България..."Наивници, та това им е целенасочено политиката - да изсмукват и съсипват.Още ли ще чакаме и последния *** да осъзнае, че само ни използват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още