IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сключени са 99 договора по програма "Наука и образование" за 316 млн. лева

Към средата на годината е договорен 24,5% от бюджета на програмата

17:24 | 25.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

През 2016 г. са обявени 7 процедури за набиране на проекти по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Сключени са 99 договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност 316 млн. лева. 

Към средата на годината е договорен 24,5% от бюджета на програмата, като са изплатени 38 млн. лева. Това заяви днес министърът на образованието в оставка Меглена Кунева на заседание на Комитета по наблюдение на оперативната програма, съобщи Министерството на образованието и науката.

Догодина по оперативната програма е планирано да стартират 9 процедури за 274 млн. лв. и по трите приоритетни оси.

Според Кунева сътрудничеството между образованието и работодателите е от изключителна важност. Към него са насочени две от новите процедури по програмата - „Да работим в България“ и „Адаптиране на системите за средно професионално и висше образование спрямо изискванията на пазара на труда“.

Тя увери членовете на Комита по наблюдение, че настоящата политическа обстановка няма да повлияе на изпълнението на програмата, тъй като министерството разполага с работеща и експертна администрация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още